Ismail Kartal Açiklamasi 'Turu Geçebilecegimize Inaniyorum'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Olympiakos maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "3-0’dan bu kadar sakat oyuncumuza ragmen maçi 3-2 bitirebildigimiz için mutluyum. Turu geçebilecegimize inaniyorum" dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçinda Fenerbahçe, Yunanistan deplasmaninda Olympiakos’a 3-2 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Teknik Direktör Ismail Kartal açiklamalarda bulundu. Avantajli skorla Istanbul’a gitmek istediklerini ancak basarili olamadiklarini ifade eden Kartal, "Net pozisyonlarimiz vardi ilk yarida degerlendiremedik. Oyunun kontrolü bize olmasina ragmen basit goller yedik. Oyuncularimla soyunma odasinda konusup atacagimiz gollerle maçi çevirip Istanbul’a avantajla dönebilecegimizle ilgili konusmalar yaptik. Basit bir gol daha yemememize ragmen oyunu birakmadik. Risk alarak yaptigimiz degisikliklerle 3-2’ye getirdik skoru. Maçi kazanabilirdik. Taraftarimizin önünde bu turu geçebilecegimiz düsünüyorum" diye konustu.



"Oosterwolde’nin insallah önemli bir seyi yoktur"

Sari-lacivertli takimin teknik patronu, Olympiakos maçinda oyuncularinin yasadigi sakatliklarla ilgili olarak da, "Hiç umulmadik anda sakatliklar yasiyoruz. Oosterwolde’nin durumu belli degil. Dizi esnemis gibi söylüyorlar. Insallah önemli bir seyi yoktur. Kontrollerden sonra durumu belli olacak. Tadic’te bir sey yok. Oynadigimiz maçlari hasarsiz bir sekilde bitirmek isterdik. Bir sonraki maçlarda sakatlik yasamadan bitirmeyi istiyorum. Taraftarlarimizin beklentisini biliyorum. Hiç merak etmesinler benim beklentim ayni onlarin dogrultusunda. Güçlü ve karakterli oyunculardan kurulu bir yapimiz ve oyun gücümüz var. Bunu her yerde ve herkese gösterdik" açiklamasinda bulundu.

"Maçi 4-3 kazanabildik"

Rakiplerinin iyi bir takim oldugunu ancak kendilerinin de büyük bir camia oldugunun altini çizen Ismail Kartal, Maça iyi basladik. Takiminin ne yapmasi gerektigini, oyun planini ben ortaya koyuyorum. Objektif bir sekilde bunlari anlatmak en dogal hakkim. Olympiakos 3-0 öne geçti, pozisyonlari vardi ama bizim ortaya koydugumuz reaksiyon, maçi 4-3 kazanabilirdik. Maçtan önce maçin favorisi yok demistim. 3-0’dan bu kadar sakat oyuncumuza ragmen maçi 3-2 bitirebildigimiz için mutluyum. Turu geçebilecegimize inaniyorum" sözlerini sarf etti.

"Batshuayi kritik durumdaydi"

Bir basin mensubunun Batshuayi’nin niye oynamadigiyla ilgili bir sorusu üzerine Kartal, "Batshuayi kritik durumdaydi. En fazla 5-10 dakika oynayabilirdi. Mecbur durumda kalmamiz halinde oynatabilirdik. Bir sakatlik daha olsa 2-3 belki 5 hafta olmayabilirdi. Kritik maçlara çikiyoruz. Bunun için Batshuayi’yi oyuna almadim" diye cevap verdi.

Kaynak: İHA