Eline Kitabi Alan Muhtar, Çocuklara Örnek Olmak Için Birlikte Kitap Okuyor

HATAY – Hatay’da muhtar Ali Kumlu, mahallesinde yasayan çocuklara kitap okuma aliskanligi kazandirmak için çocuklarla birlikte parkta kitap okuyor. Çocuklari ödüllerle mutlu eden muhtar, yaptigiyla takdir topluyor.

Okuma aliskanliginin azaldigi bugünlerde Hatay’in Antakya ilçesi Sofular Mahallesi’nde 56 yasindaki muhtar Ali Kumlu, çocuklara bu aliskanligi kazandirmak için kollari sivadi. Sofular Mahallesi’nde yasayan çocuklarla hafta sonlari mahalle parkinda kitap okuma etkinligi düzenleye muhtar Kumlu, çocuklari ödüllerle heveslendiriyor. Muhtar Kumlu, amacinin çocuklara ve gençlere kitap okuma aliskanligi kazandirmak ve kitap sevgisi asilamak oldugunu belirtti.

"Bu yaptigimizla gençlerimizi, çocuklarimizi kitap okumaya alistirmak istiyoruz" diyen Ali Kumlu, "Bu yaptigimizla gençlerimizi, çocuklarimizi kitap okumaya alistirmak ve kitap sevgisini asilamak istiyoruz. Su anda bu etkinligi parkta yapiyoruz ve düzenli olarak yapmaya çalisacagim. Yaklasik 15 çocukla bu etkinligi yapiyoruz. Okullar tatil oldugu için özellikle hafta sonlari yapiyoruz. Çocuklari toplayip herkes sevdigi kitabi aliyor. Bu sekilde saatlerimiz geçiyor" dedi.

Kaynak: İHA