Kiragasi Açiklamasi 'Erzincan'da Dolu Bir Stadyuma Oynayacagiz'

A Milli Kadin Futbol Takimi Teknik Direktörü Necla Güngör Kiragasi, 2025 Avrupa Sampiyonasi Elemeleri B Ligi 1. Grup’ta 31 Mayis 2024 cuma günü Erzincan 13 Subat Sehir Stadi’nda oynanacak maça deginerek, “Erzincan’da dolu bir stadyuma oynayacagiz” dedi.

A Milli Kadin Futbol Takimi Teknik Direktörü Necla Güngör Kiragasi, kadin futbolunun gelismesi için özveriyle çalisan bir takima sahip olduklarini söyledi.



2025 Avrupa Sampiyonasi Elemeleri B Ligi 1. Grup’ta 5 Nisan Cuma günü Isviçre ile deplasmanda, 9 Nisan Sali günü de Macaristan ile Pendik Stadyumu’nda oynayacagi ilk iki maçin hazirliklarini Riva’da bulunan Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri’nde sürdüren A Milli Kadin Futbol Takimi’nda Teknik Direktör Necla Güngör Kiragasi, açiklamalarda bulundu.

C Ligi’nde gösterdikleri iyi performansi B Ligi’nde aktarmak istediklerini belirterek sözlerine baslayan Kiragasi, “Kadin milli takimi olarak C Ligi’nde gösterdigimiz performansla beraber artik B Ligi’nde maçlarimiza çikmaya baslayacagiz. Ilk maçimizi Isviçre gibi dünya siralamasinda 20. siralarda yer alan, Dünya Kupasi’na katilmis, Avrupa sampiyonasina katilmis bir takima karsi mücadele edecegiz. Mücadelemizi de 20 bin kisilik dolu bir stadyumda oynamayi bekliyoruz. Bunlar bizim için öngörülebilir stres durumlari. Çünkü bizler nereden geldigimizi, nasil bir oyunla B Ligi’ne çiktigimizi gayet iyi biliyoruz. O yüzden simdi bu öngörülebilir stresi yönetmek ve halkimizi en iyi sekilde temsil etmeye çalisacagiz. Akabinde de ayin 9’unda, arefe gününde milletimize, devletimize bayram hediyesi vermek istiyoruz. Iyi bir takimimiz var. Öncelikle kadin futbolunun gelismesi için özveriyle çalisan oyuncularimiz var. Onlarla birlikte güzel bir yolculuga çiktik. B Ligi’ndeki yolcugumuzun da C Ligi’ndeki gibi seyir zevki yüksek, futbolun en güzel yönlerini göstererek devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Grupta ilk maçi Macaristan ile oynamayi çok istediklerini ancak oy birligiyle fikstürün mevcut haliyle sekillendigini belirten A Milli Takim Teknik Direktörü, “Biz de onu çok istedik. Hatta ilk kura çekildikten sonra da bütün hesaplamamizi ona göre yapmistik. Ama maalesef olaya müdahale edemedik. Çünkü Azerbaycan, vizemiz yok deyip kendi önceligini almaya çalisti. UEFA yetkilileriyle yaptigimiz görüsmede, ‘Isviçre de sizinle baslamak istiyor’ dendi. Bütün gruptaki takimlar oy birligiyle karar verince fikstür bu sekilde oldu. Ama biz bunu avantaja çevirmek istiyoruz. Hem fiziksel hem de mental anlamda en güçlü oldugumuz sekilde, iyi bir takima karsi mücadelemizden alacagimiz motivasyonla Macaristan karsisina çikariz diye düsünüyoruz. Ona göre de planlamalarimizi yaptik” seklinde konustu.

C Ligi’nde oynadiklari müsabakalari ‘çok güzel bir macera’ olarak nitelendiren Kiragasi, “C Ligi’ndeki takimlara göre çok üstte kaldik. B Ligi’nde de ayni sekilde iyi mücadele etmek istedigimizi her firsatta vurguluyoruz. Ama gerçekçi düsünmek gerekiyor. Oradan namaglup, gol yemeden çikmis olmak kadin futbolunun gelisimi için çok önemliydi. Ama simdi çok güçlü rakiplere karsi mücadele edecegiz. Ona göre oyun planimiz var. Oyuncularimizin o yüksek özgüvenleriyle beraber yeni taktik varyasyonlarimizi onlara islemeye çalisiyoruz. Takimimiz geçmiste de Almanya’ya, Portekiz’e karsi oynadi. Bizim için zor rakiplerle oynamak aslinda çok olagan seyler. Eskiye göre özgüveni daha yüksek, bir olma halini çok güzel yasadigimiz bir takimimiz var. O yüzden geçmise nazaran çok daha iyi performans vermek için sahaya çikacagiz” cümlelerine yer verdi.

Necla Güngör Kiragasi, uzun soluklu bir yola çiktiklarini ve bu yolda kazanimlar elde etmek istediklerini aktararak, “Biz ülkemizi temsil edecegiz. Sonuç ne olursa olsun bu uzun soluklu bir yol. Bu yolda maglubiyetler de beraberlikler de galibiyetler de olacak. Önemli olan gittigimiz yoldaki kazanimlar ne? Türk Kadin Milli Takimi olarak ülkemizdeki hem kadin futbolunun gelisimine odakli ayni zamanda da ülke puanimiz için yarisan bir takimiz. Ikisinin bilinciyle hareket eden bir takimimiz var. Evet, kolay degil ama bu yolculukta keyifli adimlarla ilerleyecegimizi düsünüyorum” dedi.

“Erzincan’da dolu bir stadyuma oynayacagiz”

Macaristan mücadelesini Pendik Stadyumu yerine daha büyük bir stadyumda oynamayi isteyebilecegini ancak bunun Isviçre karsilasmasinin sonucuna bagli olduguna dikkat çeken Kiragasi, “Isviçre maçina bir çikalim. Bakarsiniz bambaska bir sürprizle buraya döneriz. Yönetimimizle alinmis karar çok büyük bir stadyuma da dönebilir. O yüzden olusabilecek degisikliklere de çok hazirlikliyiz. Tabii gönül ister ki 30 - 40 bin seyircimizin karsisinda oynayalim. Ama Istanbul’da oynama stratejimiz su yüzdendi; Isviçre maçinda zor geçecek bir mücadelenin arkasindan iki sefer aktarim olarak gidecegimiz bir yer bize yorgunluk olarak dönecekti. Ama önümüzdeki ay Azerbaycan ile karsilasacagimiz maçi Erzincan’da oynayacagiz. Eminim Erzincan’da dolu bir stadyuma oynayacagiz. Ilerleyen günlerde çok daha sayica üstün oldugumuz stadyumlarda da bizi göreceksiniz” degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA