Galatasaray Ile Hatayspor 8. Randevuda

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasinda Galatasaray, yarin evinde oynayacagi Hatayspor ile ligde 8. kez karsi karsiya gelecek.

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasinda Galatasaray, yarin saat 20.30’da RAMS Park’ta Hatayspor ile karsilasacak. Ligde sari-kirmizililar 26 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 maglubiyet sonucunda aldigi 81 puanla liderlik koltugunda bulunuyor. Bordo-beyazlilar ise 7 galibiyet, 12 beraberlik ve 11 maglubiyetle topladigi 33 puan ve averajla 15. sirada yer aliyor.

8. randevu

Hatayspor ile Galatasaray, bugüne kadar 1’i hükmen olmak üzere Süper Lig’de 7 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda sari-kirmizililar, 4 kez sahadan galip ayrilirken, bordo-beyazlilar da 3 defa rakibini maglup etti.

Ligin ilk yarisinda İçel’de oynanan müsabakayi Hatayspor 2-1’lik skorla kazandi.

Son 18 lig maçini kaybetmedi

Galatasaray, Süper Lig’de ligin ilk yarisinda Hatayspor’a maglup olduktan sonra oynadigi 18 karsilasmada kaybetmezken, son 11 maçinda da sahadan 3 puanla ayrildi. Ligde sari-kirmizililar bu süreçte; Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor, Kayserispor, Trabzonspor, Istanbulspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Basaksehir, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Besiktas, Çaykur Rizespor ve Kasimpasa’yi yenerken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile de berabere kaldi.

Ligin en az gol yiyen takimi

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon 68 gol atarken, kalesinde ise 20 gol gördü. Sari-kirmizililar, savunmada gösterdigi basarili performansiyla ligin en az gol yiyen takimi konumunda yer aliyor. Cimbom, bu mücadelelerin 15’inde de kalesini gole kapadi.

Sahasinda yenilmiyor

Galatasaray, Süper Lig’de sahasinda son olarak geçen sezonun 2. haftasinda Giresunspor’a 1-0’lik skorla maglup oldu. Sari-kirmizililar, bu müsabakanin ardindan oynadigi 32 lig maçinda 30 galibiyet, 2 beraberlik aldi. Cimbom, bu sezon ligde RAMS Park’ta oynadigi 15 karsilasmada da 3 puan aldi ve bu alanda sahasinda puan kaybetmeyen tek takim olarak dikkat çekiyor.

Okan Buruk rekor için sahada

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Hatayspor maçiyla birlikte bir rekora daha imza atabilir. Ligde evinde 18 maçtir üst üste kazanan Buruk, Süper Lig’in 29. haftasindaki Rizespor maçiyla Mircea Lucescu döneminde Mayis 2001-Mayis 2002 arasindaki galibiyet serisini yakalamisti. Sari-kirmizililarin Hatay mücadelesinden galip ayrilmasi durumunda Okan Buruk, Galatasaray’in basinda ligde üst üste en fazla iç saha galibiyeti alan teknik direktör olacak.

5 futbolcu sari kart sinirinda

Galatasaray’da, Hatayspor maçi öncesinde 5 futbolcu sari kart sinirinda bulunuyor. Sari-kirmizililarda Hakim Ziyech, Kerem Aktürkoglu, Kaan Ayhan, Sergio Oliveira ve Davinson Sanchez, sari kart sinirinda yer aliyor. Bu futbolcular sari kart görmesi durumunda 32. haftada deplasmandaki Alanyaspor karsilasmasinda cezali duruma düsecek.

Galatasaray’in file bekçisi Günay Güvenç, cezasi nedeniyle Hatayspor karsisinda kadroda olmayacak. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kasimpasa maçinda hakeme yönelik hakareti nedeniyle Güvenç’e 2 resmi müsabakadan men cezasi verdi.

Okan Buruk ile Volkan Demirel 3. kez rakip

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, bugüne kadar 2 kez rakip oldu. Söz konusu maçlarda iki takim da 1’er kez sahadan galip ayrildi. Oynan 2 müsabakada Buruk’un takimi 5 gol atarken, Demirel’in ekibi de 2 golle karsilik verdi.

Ali Sansalan düdük çalacak

Galatasaray - Hatayspor mücadelesini hakem Ali Sansalan yönetecek. Sansalan’in yardimciliklarini Aleks Tascioglu ile Mehmet Kisal yapacak. Maçin 4. hakemi ise Mehmet Türkmen olacak.

Kaynak: İHA