Galatasaray'dan Disiplin Sevklerine Tepki

Galatasaray, Trabzonspor-Fenerbahçe maçi sonrasi yasanan olaylarla ilgili bugün yapilan PFDK sevklerine tepki göstererek, ’O koltuklarda hala oturmak vicdaniniza sigiyor mu’ baslikli açiklama metni yayimladi.

Sari-kirmizililarin, resmi sosyal medya hesabindan yapilan açiklamada su ifadeler kullanildi:

"Trabzonspor-Fenerbahçe maçinda yasanan olaylarla ilgili yapilan ve yapilmayan sevkler; Türkiye Futbol Federasyonu’nun ne kadar basiretsiz, adaletsiz ve tehditlere boyun egen bir tutum içinde oldugunu bir kez daha açikça gözler önüne sermistir.

Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri ve kurullari, son 2 sezondur gerek saha içinde gerek saha disinda tamamen bir kulübün ve bir sahsin baskilarina boyun egmistir. Simarik ve fütursuz bu sahsin, hukuku sürekli ayaklar altina almasina müsaade etmistir. Gerek hakem hatalarinda gerek disiplin sevklerinde verilen tüm kararlarda baskiya boyun egmis, hiçbir zaman adaletten yana tutum sergileyememistir. Futbolun sahanin içinde kalmasi için gereken adaleti hiçbir zaman tesis edememistir. Bu yöneticiler ve kurullarin, korku ve kaygiyla verdikleri tüm kararlar futbol tarihinde bir kara leke olarak anilacak ve toplum tarafindan her zaman yargilanacaktir.

Yine de bir umutla o koltuklarda oturan herkese soruyoruz: Hala orada olmak, görevinizi yapar gibi davranmak vicdaniniza sigiyor mu?"

Kaynak: İHA