A Milli Kadin Hentbol Takimi, Rize'de Oynayacagi Karadag Maçina Hazirlaniyor

Rize’de oynanacak olan Türkiye-Karadag maçi için A Milli Kadin Hentbol Takimi hazirliklarini hiz kesmeden sürdürüyor.

A Milli Kadin Hentbol Takimi, 2024 Avrupa Hentbol Sampiyonasi 6. Eleme Grubu’ndaki Karadag ve Sirbistan maçlarina hazirlaniyor. Milli takim, gruptaki besinci maçinda 3 Nisan Çarsamba günü saat 16.00’da Rize’de Karadag’i agirlayacak. Rize Yenisehir Spor Salonu’nda oynanacak karsilasma için hazirliklarini hiz kesmeden sürdürüyor. Milli takim oynayacaklari Karadag maçindan puan alarak sonrasinda Sirbistan maçini da kazanarak Avrupa Sampiyonasina katilmak istiyor.

“Rize halkinin destegine ihtiyacimiz var”

Karadag’in zorlu bir takim olacagini ifade eden Bas antrenör Costica Buceshi, “Çalismalarimiza Ankara’da basladik. 5 gündür çalisiyoruz. Rize kamp ayaginda da yurt disinda çalisan sporcularimiz eklendi. Su anda artik oyunla alakali, maçla alakali son detaylari gözden geçiriyoruz. Karadag’in takimi su anda grubumuzda favori takim olarak gösteriliyor. Suan hiç maç kaybetmemis. Oldukça tecrübeli bir takim. Mücadeleyi birakmayan sert oynayan bir takim. Biz incelemelerimizi yaptik. Ayni hatalari yapmayacagiz. Daha ritimli daha uygun bir maç olacagini düsünüyorum. Burada Rize halkinin destegine ihtiyacimiz var. Bu bizim için hem bir prestij maçi. Onlarin güvenini hissediyoruz. Burada olmak oldukça heyecan verici. Rize halkini bize destek için maça bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Grubumuzu en iyi sekilde bitirip Avrupa Sampiyonasi’na gitmek istiyoruz”

Gruplarinda iyi puan toplayarak Avrupa Sampiyonasi’na gitmek istediklerini belirten yardimci antrenör Yeliz Yilmaz, “Ankara’da hazirliklarimiza basladik. Daha sonra Rize’ye geldik. Burada çok güzel agirlaniyoruz. Önümüzde 2 tane zorlu bir maç var. Öncelikle Karadag ile burada oynayacagiz. Ilk hedefimiz Karadag’i burada yenmek. Sonrasinda Sirbistan’a gidecegiz. Yine Sirbistan’i evimizde elimizden kaçirmistik. Sirbistan’i yenerek grubumuzu en iyi sekilde bitirip Avrupa Sampiyonasi’na gitmek istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA