Serkan Özbalta Açiklamasi 'Milli Araya Galibiyetle Girmek Istiyoruz'

Çorum FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta, Eyüpspor maçinda iyi bir savunma örnegi gösterdiklerini ve Manisa FK maçini da kazanarak milli araya galibiyetle girmek istediklerini söyledi.

Trendyol 1. Lig’in 26. haftasinda Çorum FK, deplasmanda karsilastigi Eyüpspor’u 1-0 maglup etti. Karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda degerlendirmelerde bulunan Çorum FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta, “Zorlu bir deplasman. Hem oyuncu kalitesiyle hem çalisilmis hem organize hem de hoca takimi halin gelmis Eyüpspor. Ligi domine eden bir Eyüpspor. Uzun bir aralik, 3. siradaki takimla makas açilmis, geçen hafta 10 kisi ile kazanabilen bir Eyüpspor. Biz burada kazanmak istiyorduk. Oyunu biraz daha domine etmeyi tam istediklerimizi yapabildik mi? Hayir. Maçin geneline baktiginizda Avrupa’da da dünyada da bu oyun iki yönlü oynaniyor. Hücumu oynarken, set hücumu benimseyen bir tarzi olan takimiz. Bugüne kadar bunu gerçeklestirdik. Savunma anlaminda çok fazla pozisyon vermedik. 1-2 tane disinda net pozisyon görmedim. Iyi bir savunma örnegi gösterdik” seklinde konustu.

Galibiyeti Çorum taraftarina armagan eden Özbalta, “Cumartesi günü bir müsabakamiz daha var. Manisa’nin Ümraniyespor ile maçi var. Onlarin durumuna göre çok riskli bir maç, yarinki müsabakadan sonra o maçi kazanip milli araya girmek istiyoruz. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Biz onlara yönlendirip bir seyler paylasmisiz, mental ve taktik anlamda beni son derece memnun ettiler. Hem onlara hem de Çorum taraftarina armagan olsun” ifadelerini kullandi.

Takimin forvet oyuncusu Thomas Verheydt ile ilgili gelen soruya Özbalta, “7-8 dakika önce Thomas’i alabilir miyim diye düsündüm. Bir bel sakatligi yasadi, ülkesine gitti geldi. Thomas’in ilerleyen maçlar için ritim tutabilmesi açisindan devamliligini saglamaya çalisiyoruz” yanitini verdi.

“Play-off hattinin güçlü adayiyiz”

“Bizim galibiyetimizle ortalik karisti. Bandirma - Bodrum berabere kalindiginda bu size avantaj sagliyor. Yarin Kocaelispor müsabakasi var, is kizisti. Belki de en büyük enstrüman sakin kalmak olacak sahada. Kulübün 56 yil sonra çiktigi bir lig. Iki yil önce Kocaelispor çikti hemen düstü o durumu yasamamak adina saglam adimlarla bu noktaya geldik. Play-off hattindayiz, oranin güçlü adayiyiz. Haftaya kazanip daha da saglamlastirmaliyiz. Belki durumu averajlar belirleyecek. 7’nin içinde olmayi amaçliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA