ETÜ'nün Gururu Bingül Kardesler Için Karsilama Töreni Düzenlendi

VIRTÜS Dünya ve Avrupa Kayak Sampiyonasi’nda mücadele eden Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Spor Bilimleri Fakültesi’nin Otizmli Milli Sporculari Aliye Zeynep Bingül ile Muhsin Murat Bingül için karsilama töreni düzenlendi.

Polonya’nin Zakopane sehrinde 2-7 Mart 2024 tarihleri arasinda gerçeklestirilen VIRTÜS Dünya ve Avrupa Kayak Sampiyonasinda II3 (Otizm) kategorisinde yarisan ETÜ’nün Otizimli Milli Sporcusu Aliye Zeynep Bingül, sampiyonayi 5 gümüs ve 3 bronz madalyayla tamamlayarak büyük bir basariya imza atarken, Erkekler II3 (Otizm) kategorisinde mücadele eden Murat Muhsin Bingül ise Dünya besincisi oldu.

Erzurum’a dönen özel sporcular ve teknik heyet için karsilama töreni düzenlendi.

Havalimaninda düzenlenen törene ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Prof. Dr. Ceren Sultan Elmali, Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Birol Soysal, akademisyenler ve çok sayida ögrenci katildi.

Karsilamanin ardindan Milli Sporculari, teknik heyeti ve sporcularin ailesini ETÜ’de agirlayan Rektör Çakmak, büyük bir gurur yasadiklarini dile getirerek: “Bugün üniversitemiz, sehrimiz ve ülkemiz için çok özel bir gün. Evlatlarimiz büyük bir basariya imza attilar, ülkemizi en iyi sekilde temsil ettiler ve madalyalarla memleketlerine döndüler. Onlarin gelisim süreçlerinde ailesinin ve antrenörlerinin emeklerini kelimelerle tarif etmek mümkün degil. Ancak sunu da belirtmek isterim ki çocuklarimizin rakipleri sadece sporcular degildi. Birçok farkli durumla mücadele etmeleri gerekiyordu ve onlar bu mücadeleyi kazanarak muazzam bir basari hikayesine imza attilar. Bu muazzam basari yalnizca madalya almakla ölçülemez. O madalyalari almak için sarf edilen emek, çaba ve gayret de bu basariya dahildir. Bunun devaminin gelecegine de gönülden inaniyorum. Üniversitemizin böyle seçkin böyle güzel evlatlari oldugu için de ayrica gurur duyuyorum. Iyi ki bizim ögrencilerimiz iyi ki bizimle beraber. Bu vesileyle Zeynep ve Murat’i bir kez daha yürekten kutluyor, emeklerinden dolayi basta ailesi olmak üzere antrenörlerine tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Rektör Çakmak’in ardindan Polonya’ya giden kafileye öncülük öden Milli Sporcularin babasi Bassavci Ünal Bingül ise düzenlenen karsilama töreni için Rektör Çakmak’a ve ETÜ Ailesine tesekkür ederek: “Bu süreç büyük bir emegin, büyük bir mücadelenin ve büyük bir çabanin eseridir. Madalya almalari otizmi bitirmiyor ama otizmlilere bir yol açiyor. Bu çocuklara deger ve sevgi verildigi takdirde yapamayacaklari hiçbir sey yok. Kayak basli basina zor bir spor. Ancak çocuklarimizin durumu bu sporu onlar için çok daha zor hale getiriyor. Ama her türlü zorluga ragmen antrenörleriyle rüzgar, firtina demeden çok çalistilar. Genç arkadaslarim sagliginizin, ülkemizin ve üniversitenizin kiymetini bilin. Türk gençleri her seyin en iyisine layiktir ve en iyisini yapabilecek güçtedir. Ama çok çalisacagiz. Bu basarinin en büyük sahibi çocuklarimizin anneleridir. Herkesin huzurunda ona bir kez daha tesekkür etmek istiyorum. Bu süreçte basta Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak olmak üzere tüm ETÜ Ailesine bize verdikleri destek ve gösterdikleri sevgi için çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Milli sporcular ise olimpiyatlarda mücadele etmek ve kupalar kazanmak istediklerini belirterek düzenlenen karsilamadan ötürü tesekkürlerini ilettiler.

Program Rektör Çakmak’in Milli Sporculara hediye takdim etmesinin ardindan hatira fotografi çekilmesi ile sona erdi.

Kaynak: İHA