Çagdas Atan Açiklamasi 'Yanip Tutustugumuz 5. Siraya Maç Fazlasiyla Olsa Da Yerlesmis Bulunuyoruz'

Basaksehir, Teknik Direktörü Çagdas Atan, Antalyaspor maçinin ardindan yaptigi açiklamada, ikinci yari oyunu tamamen kontrol altina aldiklarini söyleyerek, “Uzun zamandan sonra sezon basindan beri istedigimiz ve yanip tutustugumuz 5. siraya maç fazlasiyla olsa da yerlesmis bulunuyoruz” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 29. haftasinda Basaksehir, evinde karsilastigi Antalyaspor 1-0’lik skorla maglup etti. Müsabakanin ardindan Basaksehir Teknik Direktörü Çagdas Atan, basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Bugün 500. maçina çikan Mahmut Tekdemir’i tebrik ederek sözlerine baslayan Atan, “Sanirim Galatasaray efsanesi Bülent Korkmaz’dan sonra Süper Lig’de bir takimda en fazla forma giyen futbolcu oldu. Ona tesekkür ederek baslamak istiyorum. Bu kulübe kuruldugundan beri, alt yapisindan çikip emekler vermis. Basaksehir’in efsanesi olmus bir futbolcudur. Hem baskanimizin hem de yönetimimizin çok deger verdigi, bizim de çok önemsedigimiz degerli bir oyuncu. Oynasa da oynamasa da bize buna sene çok destek oldu. Sezon basinda zor bir ameliyattan çikmisti. Onu tebrik etmek istiyorum. Insallah oynayabildigi kadar oynar ve sonrasinda Basaksehir çatisi altinda basarilarina devam eder. Bugün gerçekten maçi çok hak ettigimizi düsünüyorum. Maça iyi giris yaptik, 15-20 dakika çok ciddi ataklarimiz var. Kornerde direkten dönen, bos kaleye pozisyonlar, finalleri iyi yapamadigimiz pozisyonlar var. Golü bulsaydik maçi koparabilirdik. Antalyaspor çok ciddi bir rakip. Kulübe anlaminda güçlü degildir ama sahada olan oyuncular çok güçlü oyuncular. Ikinci yari oyunu tamamen domine ettigimizi söyleyebilirim. Son pasi ve vurusu yapamadigimiz çok pozisyon var. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Uzun zamandan sonra sezon basindan beri istedigimiz ve yanip tutustugumuz 5. siraya maç fazlasiyla olsa da yerlesmis bulunuyoruz. Çok uzun bir yol bizim için. Süreç devam diyor. 9 tane final maçimiz var. Ilki haftaya Ankaragücü karsisinda olacak” ifadelerini kullandi.

“Milli aradan sonra insallah tam kadro yolumuza devam edecegiz”

Sakatliklari bulunan Leo Duarte, Ousseynou Ba ve Leo Dubois’in durumlarinin nasil olduguyla ilgili yöneltilen soruya Çagdas Atan, “Duarte için bu maçin sonucu da önemliydi. Bu hafta riske etmeyebiliriz. Çok önemli bizim için. Geçen hafta risk aldik maçin öneminden dolayi. Bizim için çok önemli geçen hafta fedakarca oynadi. Kazanmamiz da bizim için teselli oldu. Milli araya girecegimiz için riske etmeye biliriz. Dubois’i yüzde 50 görüyorum. Ba, bu pazartesi gününden itibaren bizimle olacak. Milli aradan sonra insallah tam kadro yolumuza devam edecegiz. Tabii ki bazi aksilikler firsata dönüyor bazi oyuncular için. Hamza’dan bahsedebiliriz. Oynadigi maçlarda çok iyi oynadi, akademimize tesekkür ederim böyle iyi bir oyuncuyu bize kazandirdiklari için. Iyi bir stoper, 18 yasinda, ayaklari iyi, algisi açik, gelismeye açik, hizi bir stoper için fena degil. Onu da gösterdigi performanstan dolayi kutluyorum” diye cevapladi.

Kaynak: İHA