Vali Kaya'da Ildeki Basarili Kadinlarla Bulustu

Yalova Valisi Hülya Kaya, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü nedeniyle kentte üretimden spora birçok konuda basarili olan kadinlarla bir araya gelerek günlerini kutladi.

Vali Hülya Kaya, ilk olarak Türkiye’nin ilk yogurt müzesini ziyaret etti. Muzaffer Ahmet Turna Yogurt Müzesi’nin kuran Aysen Turna Tüzünataç’tan bilgi alan Kaya, daha sonra Yalova’da süs bitkisi üreticileri tarafindan kurulan Garden A.S’de hem çalisan hem isletmeci kadinlarla bir araya geldi. Ilk olarak çalisanlarinin yüzde 90’i kadin olan firmanin orkide serasini giden Kaya, sonrasinda da sahibi 2 kiz kardes olan isletmeyi gezdi. Kaya ziyaretlerde kadinlara yaka ignesi hediye etti. Vali Kaya’ya Il Tarim ve Orman Müdürü Suat Parildar, Garden A.S Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Akgün de eslik etti.

Vali Kaya’nin bir sonraki duragi ise Akköy’de yasayan 63 yillik evli olan Hamide (80) ve Osman Cinemre (85) çiftinin evi oldu. Kaya, burada aile ile sohbet ederken Hamide Cinemre’ye hediye takdim etti.

Vali Kaya, sonrasinda Yalova’nin ilk kadin futbol takimi olan Yalovaspor’un antrenmaninin konugu oldu. Burada sporcularla sohbet eden Kaya, “Sizin gibi basarili gençlere sahip oldugumuz için çok onur, gurur duyuyoruz” dedi.

Sporculara hediyelerine takdim eden Kaya, günün anisina fotograf çektirdi.

Kaya, son olarak emekli tarih ögreteni Selman Ilhan’in evine giderek Kadinlar Günü’nü kutladi ve bol bol aile ile sohbet etti.

Kaynak: İHA