Okan Buruk Açiklamasi 'Ilk Yarida Skor Olarak Maçin Bittigini Söyleyebiliriz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Çaykur Rizespor galibiyetinin ardindan yaptigi açiklamada, "Ilk yarida skor olarak maçin bittigini söyleyebiliriz. Çok önemli bir skorla girdik soyunma odasina. Ikinci yarida da ayni istegimizi devam ettirdik" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 29. haftasinda Galatasaray evinde mücadele ettigi Çaykur Rizespor’u 6-2’lik skorla yendi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bugün çok önemli ve degerli bir gün. Dünya emekçi kadinlar günü. Bunu kutlayarak baslayacagim. Maç iyi basladik, golle basladik. Daha sonra ikinci gol oldu. Rakibimizin 2-1’i bulmasina çabuk cevap verdik, 3-1, 4-1. Ilk yarida skor olarak maçin bittigini söyleyebiliriz. Çok önemli bir skorla girdik. Ikinci yarida da ayni istegimizi devam ettirdik. Rakibimiz maçin içinde kalmaya çalisti. Rizespor, ligin iyi ve önemli takimlarindan biri. Maçin sonunu önemli skorla bitirdik. Bizim için en degerlisi 3 puanla ayrilmakti. Oyuncularimin iyi niyeti, oyuna katki vermeleri degerliydi. Savunmada eksikligimiz vardi. Berkan ile stoperde basladik, stoperdeki eksiklerimizden dolayi. Kaan’i sag bekte devam ettirdik. Kaan’in sag bekteki performansindan memnunduk. Nelsson ve Berkan merkeziyle basladim. Berkan da çok önemli bir katki verdi. Oyun kurmada da bizi çok rahatlatti. Hak ettigimiz bir galibiyet aldik. Hedefimiz bu galibiyetleri devam ettirmek. Bu 9 maçi da iyi güçlü bir sekilde oynayip, ligde sampiyon olmak istiyoruz" diye konustu.



"Ümidimiz çok önemli bir seyin olmamasi"

Maçta sakatlik çikan Kaan Ayhan’in durumu hakkinda bilgi veren Buruk, "Su an hastaneye gitti. Hastanede kontrolleri devam ediyor. Maçi devam edemeyecek sekilde birakti. O yüzden ümidimiz çok önemli bir seyin olmamasi" dedi.

Bu sezon ceza sahasindan attiklari gollerin hatirlatilmasi üzerine sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Kerem Demirbay’in ceza sahasi disindan, mesafe tanimadan vuruslari var. Bu onun özelligi. Bugün oralarda daha çok girdi. Köhn’ü dönen toplar için ceza sahasi üstüne koyduk, sutu olan bir oyuncu. Genel olarak daha zor olanlari yaptik, daha kolaylari yapamadik. Çok rahat pozisyonlari daha fazla üretemedik. Son paslari vermedik" seklinde konustu.



"Önemli bir gol atti"

Galatasaray’daki ilk golünü atan Uruguayli futbolcu Lucas Torreira’nin önemli bir karakter oldugunu ifade eden Okan Buruk, "Herkes tarafindan sevilen, oyunculugu kaliteli ve çok eglenceli bir kisilik. Zaman zaman kendisiyle de dalga geçiyordu. Takim arkadaslari da bu anlamda onla dalga geçiyordu. Bugün ilk golünü atti. Önemli bir gol atti, ikinci gol maçin kirilma anlarindan biriydi. Onun hücuma destek vermesini istiyoruz" açiklamasinda bulundu.

"Dünya Kadinlar Günü’ne özel saç rengi"

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin yeni saç stilinin sorulmasi üzerine Buruk, "Ben de sabaha antrenmanda gördüm. Dünya Kadinlar Günü’ne özel saç rengi. Önemli bir mesajdi. Bundan sonra devam eder mi bilmiyorum. O da önemli bir gol atti. Kerem Demirbay’a penaltiyi birakti, 3. golünü atsin diye. Önemli bir jestti aslinda. Orada takim arkadasini düsünmesi de günün degerli anlarindan biri” diye cevap verdi.

Berkan Kutlu’ya güvendigi için stoperde görev verdigini söyleyen Okan Buruk, "O yüzden oynattim. Oyuncularimizin da istekli olmasi önemli. Takima katki saglamak için neresi olursa olsun oynamalari çok degerli bir sey. Kerem Demirbay da Pendik maçinda stoper oynadi. Oyuncularimizi farkli bölgelerde kullanabilmemiz benim için avantaj. Onlarin da bunu kabul etmeleri, takima katki vermeleri de profesyonelliklerini gösteriyor" seklinde konustu.



""Federasyon ne karar verirse onu yapacagiz"

Fenerbahçe ile oynayacaklari TFF Süper Kupa maçinin tarihinin degisecegine yönelik çikan haberler için ise sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Federasyon ne karar verirse onu yapacagiz. Haftalik tek maçlara düstük. Onun disinda yorumumuz yok" dedi.



"Ilk hedefimiz 24. sampiyonluga ulasmak"

Galatasaray’in hedefinin her sene sampiyon olmak oldugunu vurgulayan Okan Buruk, "Önemli bir yarisin içerisindeyiz. Hedef 24 diye söylüyoruz. Türkiye’de en çok sampiyon olan, en çok yildizi olan, en çok kupa kazanan, Avrupa’da kupa kazanan takimiz. Birçok seyin ilki Galatasaray’da. Hedefimiz tekrar sampiyon olabilmek. Ilk hedefimiz 24. sampiyonluga ulasmak. Daha sonra 5. yildizi olacak. Önemli olan 9 maçi çok iyi geçip, 24. sampiyonluga ulasmak" degerlendirmesinde bulundu.

"Derrick Köhn savunma olarak da iyi isler yapti"

Sacha Boey ile Derrick Köhn’ün farkli oyuncular oldugunu aktaran Buruk, "Derrick hücumda bindirmeleri, ortalari, sutlari bu anlamda Sacha Boey’un çok önünde oldugunu söyleyebiliriz. Boey’un hücuma etkili giden ama son paslarda ayni basariyi gösteremeyen oyuncu olarak görüyorduk. Boey’un rakiplerine karsi fiziksel üstünlügümüzü kurmada önemli rolü oluyordu. Sacha Boey hücum yönünü gelistirmeye çalisiyorduk. Derrick yapisinda hücum beki. Daha çok rakip kaleye sut atan, orta yapan ve hücuma etkili bir sekilde katilan bir oyuncu. Almadan önce hücum performansi çok öndeydi ama savunma performansi olarak da iyi isler yaptigini söyleyebilirim" diye konustu.



"Oyuncular bazen hata yapacaklar, burada desteklemek gerekiyor"

Taraftarlarin takimi muhtesem destekledigini vurgulayan sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Kalan bütün maçlarimizda bunu yapmamiz gerekiyor. Oyuncular bazen hata yapacaklar. Burada oyunculari desteklemek gerekiyor. Takimi muhtesem bir sekilde destekliyorlar. Zaha da Tete de oyuna girince etkili bir sekilde takima yardimci oldular. Bundan sonraki haftalar da daha da çok öz güvenleri aratacak. Hakim Ziyechi’n dönmesi de bizim için degerli. Bundan sonraki maçlarda oyuncularin performansi daha da artacak. Oyuncularin da performansi arttikça çatlak seslerin bitecegini düsünüyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA