Ismail Kartal Açiklamasi 'Ikinci Maç Için Çok Önemli Bir Avantaj Elde Ettik'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, Union Saint-Gilloise galibiyetinin ardindan yaptigi açiklamada, "Ikinci maç için çok önemli bir avantaj elde ettik" dedi.

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu ilk maçinda deplasmanda Belçika’nin Union Saint-Gilloise takimini 3-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Teknik Direktör Ismail Kartal, açiklamalarda bulundu. Kartal, “Bu takimin ne kadar organize bir takim oldugunu, iyi futbol oynadigini ve çok fazlasiyla kosarak mücadele ettigini biliyorduk. Çok iyi analiz ettik. Inanin günlerce evimize bile gitmedik. Ekip arkadaslarimla beraber en küçük detaylari bile es geçmeden, her seyin üzerinde çok fazla durduk ve yogunlastik. Nasil bir plan yapmam gerektigini günlerce düsündüm. Bu takima göre biz dogru bir plan yaparak dogru bir oyunla, dogru bir kadroyla maça çikip, turu geçmek için bugün buraya gelmistik. Bugün de planimiz isledi. Oyuncularim da maçin basindan sonuna kadar verdigim görevlere sadik kalarak, taktik disipline uyarak çok iyi mücadele ettiler. Sonuçta bugün 3-0 gibi net bir galibiyet elde ettik. Ikinci maç için çok önemli bir avantaj elde ettik. Buradaki güzel oyun, iyi mücadele ve aldigimizi bu galibiyetten dolayi oyuncularimi tebrik ederim. Buraya kadar gelip bizi destekleyen taraftarlarimiza da çok tesekkür ederim” diye konustu.



"Attigimiz gollerle de bugün net bir galibiyet elde ettik"

Rakibi iyi analiz ettiklerinin altini çizen Ismail Kartal, “Bu takimin hem ön direge hem de arka direge uzun oyunculari üzerinden çok net goller attigini biliyorduk ve bizden uzun bir takimdi. Bunun önlemini aldik. Ancak her ne kadar kornerlerden, duran toplardan gol atsa da bu takim, yan atislarda ve kornerlerden de bu sezon 7 tane gol yediler. Biz de duran toptan buna iyi çalistik. Birinci golümüz öyle geldi, daha sonra da oyunu tutmasini iyi basardik. Çok fazla geriye yaslanmadik. Takim da çok oyunu açmadan kompakt bir sekilde rakibin karsisinda kalmayi basardik. Rakibimize oyun içerisinde oynayacak hareket alani birakmadik. Bazi önemli ve kilit oyuncularina yakin, adam adama oynadik. Onlarin da saha içerisindeki üretkenliklerini durdurunca bizim kendi oyunumuz zaman zaman ön plana çikti. Attigimiz gollerle de bugün net bir galibiyet elde ettik. Bugün buradan alacagimiz 3 puan ülke puani için çok çok önemliydi. Ayni zamanda Fenerbahçemizin, camiamizin, taraftarlarimizin bekledigi mücadeleyle, oyun gücüyle bugün burada kazandigimiz için çok mutluyum” diye konustu.



"Oosterwolde’nin önü çok açik"

Sari-lacivertli takimin ikinci golünü kaydeden Jayden Oosterwolde’nin yükselen grafigi ve gelisimine deginen Fenerbahçe’nin teknik patronu, “Oosterwolde bu sezon bizimle beraber çok büyük bir gelisim içerisinde. Sonuçta genç bir oyuncu, atletizmi son derece yüksek, fizik gücü iyi olan bir oyuncumuz. Hem sol bekte hem de stoperde bu sene gelisimine katki sagladik. Bugün de ortaya koydugu futbolla ki bugün sol bek basladi ardindan stopere geçti, atmis oldugu golle bu aksam herhalde bütün Avrupa’daki büyük kulüplerin dikkatini çekmis oldugunu düsünüyorum. Oosterwolde’nin önü çok açik. Bizim için iyi ve önemli bir oyuncu. Onu da bu maçta attigi golle öne çikmasindan dolayi tebrik ederim.” ifadelerini kullanirken, sözlerine söyle devam etti:

“Biz antrenörüz. Elimizdeki oyunculari en iyi sekilde degerlendirip, onlarin takima en iyi performanslarini nasil verebilecekleri üzerine çalisiyoruz. Gelisimine -sol bek ve stoper- bizim de bir katkimiz olduysa ne mutlu bize. Hem Fenerbahçemiz için hem de kendisi için insallah çok daha iyi seyler olacaktir” ifadelerini kullandi.

Çaglar ve Ismail’in sakatliklariyla ilgili bir soru üzerine ise Ismail Kartal, “Su anda herhangi bir sey yok. Doktor ile konusmadik. Içeride kaslarina buz sardilar. MR çekilmedigi için su anda herhangi bir sey söylemem dogru degil” diye cevapladi.

Kaynak: İHA