Ilhan Palut Açiklamasi 'Bu Kadar Kötü Defans Yaptiginiz Zaman Yenilgi Kaçinilmaz Olur'

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ilhan Palut, Galatasaray maglubiyetin ardindan yaptigi açiklamada, "Çok kötü defans yaptik. Böyle bir deplasmanda bu kadar kötü defans yaptiginiz zaman yenilgi kaçinilmaz olur" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 29. haftasinda Çaykur Rizespor deplasmanda karsilastigi Galatasaray’a 6-2 yenildi. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Rizespor Teknik Direktörü Ilhan Palut, "Ilk önce Mithat bileginde kirik süphesiyle hastanede. Tetkikleri yapiliyor. Insallah minimum derecede kötü bir sonuç gelir en azindan, umudumuz o. Ilk tetkikler çok da iç açici degil. Yedigimiz gole kadar dengeli bir maçti. Galatasaray kornerde dönen topta gol atti, 1-0. Daha sonra bir gol daha yedik. Oyuna tutunmaya çalistigimiz anlarda golü bulduk. Maça girebilir miyiz dedigimiz anlarda gol yemeye devam ettik. Hem 2-1’den hem de 4-2’den sonra bize umutlanma sansi bile vermedi rakip. Savunma anlaminda ikiye ayirabiliriz. Top bizdeyken bir sekilde üretmeye çalistik, pozisyonlara girdik. Çok kötü defans yaptik. Böyle bir deplasmanda bu kadar kötü defans yaptiginiz zaman yenilgi kaçinilmaz olur. Bunu üzerine de kalemize gelen toplarin büyük bir yüzdesi gol olunca bu maglubiyet agir bir skor halini alir. Camiamizdan özür diliyoruz. Kötü bir performans sergiledik. Galatasaray’i tebrik ediyorum" diye konustu.



"6 tane gol yiyince açikçasi hakemi konusmaya yüzünüz olmuyor"

Maçin hakemi Bahattin Simsek ile ilgili de konusan Ilhan Palut, "6 tane gol yiyince açikçasi hakemi konusmaya yüzünüz olmuyor. Penaltinin üzerine çok gidilecek bir pozisyon olmadigini düsünüyorum. Ikinci gol öncesinde bence de bir faul verilebilirdi. Taha’nin ayagina net bir müdahale var. Öyle bir skor ortaya çikti ki, bir teknik direktör olarak faul verse isler degisebilir mi noktasinda da emin degilim, takimimin 100 dakikalik performansini gördügüm zaman buradan baska bir skorla evimize dönerdik maalesef diyemiyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA