Boluspor-Giresunspor Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in 26. haftasinda Boluspor ile Giresunspor arasinda oynanan maçin ardindan 2 takimin teknik direktörleri açiklamalarda bulundu.

Trendyol 1. Lig’in 26.haftasinda Boluspor ile Giresunspor Bolu Atatürk Stadyumu’nda karsi karsiya geldi. Mücadele 2-1’lik skorla Boluspor’un üstünlügü ile tamamlandi. Maçin ardindan 2 takimin teknik direktörleri açiklamalarda bulundu.

Bireysel hatalardan gol yediklerini ifade eden Giresunspor Teknik Direktörü Serhat Güller, “Çok genç bir takimiz ve bu genç takim sahada çok fazla bireysel hatalar yapiyor. Son oynadigimiz karsilasmalarda 1-0 kaybettik ve hepsinde de bireysel hatalar, kisisel hatalardan kaybettigimiz karsilasmalardi. Onlari en aza indirdigimizde de puanlari alabilecegimizi biliyoruz. Bugün de maalesef iki tane golde de kisisel hatalardan yedik. Bireysel hatalarin önüne geçemedigimiz zaman da maalesef böyle bizim adimiza istemedigimiz sonuçlar ortaya çikiyor. Yoksa biz Boluspor’un gücünü biliyoruz, biz kendi haddimizi, kendi gücümüzü biliyoruz. Her seye ragmen güzel bir taktiksel anlamda güzel bir oyunu gelistirdik. Maç öncesindeki taktigimiz ve saha içerisinde uygulamamiz iyi oldu ve çok pozisyon vermeden neredeyse bitirdigimiz bir karsilasma oldu. Çalismaya devam edecegiz. Bikmadan, birakmadan hiçbir sekilde hem antrenman olsun, hem maçlarimiz olsun hiç teslim olmadan en iyiyi yapmaya devam edecegiz. Oyuncularimizi da bu yönde egitime çalisiyoruz” dedi.



Yalçin Kosukavak: "Böyle rakiplere karsi oynamak disaridan kolay gözükse de zor"

Ligde kolay maç olmadigini ve puanin 42’ye yükseldiginden dolayi mutlu oldugunu ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Yalçin Kosukavak, “Böyle rakiplere karsi oynamak disaridan kolay gözükse de zor. Çünkü çok baski hissetmeyen bir rakip. Sadece topun arkasina geçip 10 kisi savunma-kontra atak böyle takimlara karsi oynamak güç. Disaridaki insanlar, çok hizli bir sekilde gol yemeyip kazanmak istiyor. Çok anliyorum ama bu oyunda böyle savunmalara karsi biraz zor oynaniyor. Kaldi ki Giresun, lig lideri Eyüp ile berabere kaldi. Onlar da savunmanin kilidini açamadi. Oyunda biraz daha ilk yari itibariyle 3’ncü bölgede daha fazla kalmamiz gerekiyordu. Ama rakip, çok uzun top oynadi. Bir gol bulduk. Oyunu biraz kontrol etmekte güçlük çektik. Ikinci yarida bir hatadan bir gol yiyince maç sanki krize girer gibi oldu. Duran top konusunda da biraz iyi bir tarafimiz var. Oradan da golü bulduk. 42 puan yapmak bizim için çok kritikti, çok önemliydi. Çünkü geçen haftaki Göztepe maglubiyetinden sonra play-off barajinin altinda düsünce biraz moral motivasyon anlaminda oyuncularda ve bende bile biraz böyle moral bozuklugu oldu. Bu ligde kolay maç yok. Rakibin kim oldugunun da önemi yok. Sonuçta baskisiz, stressiz bir rakip topun arkasina geçiyor. Kolay degil. Kazandigimiz için oyuncularimi tebrik ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA