Agri'da Erken Yasta Evliliklere Karsi Futbol Oynayan Kizlar Sampiyonluga Kosuyor

Agri’da, erken yasta evliliklere karsi "Kizlarimiz erken yasta gelinlik yerine forma giysin" sloganiyla kurulan Agri Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Kadin Futbol Takimi, Türkiye Futbol Federasyonu Kadinlar 3. Lig 2. Grup’ta liderligini sürdürüyor. Takim, 88 takim arasinda sadece 1 gol yiyerek en az gol yiyen 4 takimdan biri oldu.

Agri Valiligi öncülügünde 2016 yilinda kurulan kulüp, erken yasta ve zorla evliliklerle mücadele etmek ve kiz çocuklarinin egitimine katki saglamak amaciyla faaliyet gösteriyor. Çogunlugu köylerden gelen kiz sporculardan olusan takim, kentteki okullarda egitimlerine devam ederken, yesil sahada da basaridan basariya kosuyor. Takim, son olarak kendi sahasinda Van Iki Nisan Sengençler ve deplasmanda da Ardahan Kura Gençlik Spor ile oynadiklari müsabakalardan 5-0 galip ayrilarak liderlik koltuguna oturdu. Kiz futbolcular, 2018 yilinda Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dan basari plaketi alarak Agri’ya gurur yasatmisti. Futbol oynamalarina önceden karsi çikan ailelerinin de destegini alan kizlar, yasitlarina örnek oluyor ve "futbol erkek sporudur" algisini yikiyor. Agri Valisi Mustafa Koç, kadin futbol takimina destek ve katkilarinin devam edecegini belirterek, "Kizlarimiz hem egitimlerinde hem de sporda basarili oluyorlar. Onlar, erken yasta evliliklere karsi en güzel örnek. Takimimizin yanindayiz. Liderlik yolunda devam ediyorlar. Insallah sampiyon olacaklar" dedi.

Vali Koç’un esi Neslihan Gül Koç da, hayatin her alaninda etkin rol oynayan kadinlarin yesil sahadaki basarilarinin gurur kaynagi oldugunu söyledi.

Koç, "Kizlarimiz, futbol oynayarak hem kendilerini hem de Agri’yi temsil ediyorlar. Onlara basarilarinin devamini diliyorum" diye konustu.

Takimda oynayan futbolculardan Hasret Aydemir, futbol oynamayi çok sevdigini ifade ederek, "Futbol, benim için bir tutku. Erken yasta evliliklere karsi mücadele ediyoruz. Bizim için forma giymek çok önemli. Takim olarak çok iyi anlasiyoruz. Lideriz ve sampiyon olmak istiyoruz" dedi.

Futbolcu Reyhan Kahraman ise, üst üste kazandiklari maçlarla takimin lider oldugunu belirterek, "Futbol, bizim için bir hayat biçimi. Erken yasta evliliklerin önüne geçmek için futbol oynuyoruz. Ailelerimiz de bize destek oluyor. Liderligimizi sürdürmek için çok çalisiyoruz. Hedefimiz sampiyonluk" seklinde konustu.

Kaynak: İHA