Varto'da Avrupa Birligi Destekli Sportif Faaliyetler

MUS – Mus’un Varto Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü ile Varto Yerel Eylem Dernegi tarafindan Avrupa Birligi destekli düzenlenen voleybol turnuvasi devam ediyor.

Varto Gençlik ve Spor Müdürlügü ile Varto Yerel Eylem Dernegi tarafindan düzenlenen voleybol turnuvasi, Varto Emniyet Müdürlügü ile Ilçe Milli Egitim Müdürlügü çalisanlari arasinda devam etti. Gençlik ve Spor Müdürlügünün salonunda gerçeklestirilen voleybol turnuvasinda Varto ilçe Milli Egitim çalisanlari, Ilçe Emniyet Müdürlügü Takimini 3-0 maglup etti.

Yapilan sportif faaliyetlerle ilgili bilgi veren Varto Yerel Eylem Grubu Dernegi Baskani Fevzi Çakir, “Denegimizin faaliyetleri 2024 yilinin birinci ayinda basladi.

Dokuzuncu aya kadar devam etmektedir. Bu faaliyetler içerisinde kitap okuma, satranç, futbol ve voleybol yarismalari, robotik kodlama sinifi, bilisim sinifi, müzik sinifi, Avrupa gezisi, yurt içi gezisi bulunmaktadir. Bizim dernegimizin finansmaninin tamamini Avrupa Birligi karsiliyor. Dernegimiz su anda voleybol çalismasi yapmaktadir. Bu günkü maçlarimiz Ilçe Emniyet Müdürlügü ile Milli Egitim Müdürlügü arasinda oynandi. Bundan sonraki maçimiz ise jandarma ile kaymakamlik çalisanlari arasinda olacak. Yarin final maçimiz olacak” dedi.

Ilçede gençlik merkezinin kurulmasinin ardinda sportif faaliyetlerin yapilmasi için hizlica çalisma baslattiklarini söyleyen Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Murad Aktas ise ”Kaymakamligimiz ile dernegimizin katkilari ile gençlik merkezimizde sportif faaliyetlerin yapilmasina öncelik verdik. Bu konuda emegi geçen basta Kaymakamimiz Musa Ayyildiz’a ve Dernek Baskanimiz Fevzi Çakir’a katkilarindan dolayi tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Yapilacak olan maçlar sonrasinda finale kalan takima ise kupasinin Varto Kaymakami Musa Ayyildiz tarafindan verilecegi belirtildi.

Kaynak: İHA