Dünya Üçüncülügünü Kazandi, Hedefi Olimpiyat Sampiyonlugu

Ispanya’nin Granada sehrinde 16 Subat 2024 tarihinde yapilan Büyük Erkekler Havali Silahlar Dünya Sampiyonasi’nda üçüncü olan Bugra Selimzade, olimpiyatlarda bu basariyi daha yukari tasimak için çalismalarini sürdürüyor.

Alti yil önce basladigi havali tabanca atislarina 2022 yilinda da milli takima seçilerek uluslararasi alanlarda boy göstermeye baslayan 35 yasindaki Bugra Selimzade, Granada’da yapilan sampiyonada en iyi 58 kisi arasinda bronz madalya aldi. Hazirliklarini Trabzon’da poligonda sürdüren Selimzade, hedefinin Türkiye’yi en iyi sekilde olimpiyatlarda temsil etmek oldugunu söyledi.

Bugra Selimzade hedefleriyle ilgili Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulundu.

Spora 2018 yilinda basladigini belirten Selimzade, "Bu spora 2018 yilinda basladim daha sonra 2022 yilinda milli takimla müsabakalara katildim. Aticiliga merakim daha önceden vardi, poligonda tabanca, tüfek atislari yapardim. Kendi imkanlarimla havali tabanca aldim, antrenörümle birlikte bir yilda milli takim puanini yakaladim. Türkiye’de bazi yarismalarda madalya aldim ancak yurt disinda daha fazla madalya aldim. Takim halinde bir tane Dünya Kupasi sampiyonlugumuz var, geçen sene de takim halinde Avrupa sampiyonu olduk. Bu sene de Ispanya’nin Granada sehrinde yapilan Dünya Kupasi’nda bireysel alanda üçüncü oldum. Sonrasinda Macaristan’a gittim oradaki sampiyonada takim halinde Avrupa sampiyonu olduk. Granada’daki havali tabanca Dünya Kupasi’na farkli ülkelerden 58 sporcu katildi.

Diger branslarla birlikte sporcu sayisi 600-700 buldu. Orada bronz madalya kazandim" dedi.

Iktisat Fakültesi mezunu oldugunu belirten basarili sporcu, "Aticilikta kabiliyetli oldugumu bildigim için bu spora egilim gösterdim. Insallah olimpiyatlarda madalya almaya çalisacagim" diye konustu.

Öte yandan Trabzon Avcilar Kulübü üyesi olan Bugra Selimzade’nin dünya üçüncülügünü ise kulüp binasinda pasta keserek ve kendisine bir plaket vererek kutlandi.

Kaynak: İHA