Serbest Stil Güres Milli Takimi, Uluslararasi Yasar Dogu Güres Turnuvasi Hazirliklarini Tamamladi

Avrupa sampiyonu Serbest Stil Güres Milli Takimi, Antalya’da düzenlenecek Uluslararasi Yasar Dogu Güres Turnuvasi’nin kamp hazirliklarini Kastamonu’da tamamladi.

Romanya’nin baskenti Bükres’te düzenlenen Avrupa Güres Sampiyonasi’nda Serbest Stil Güres Milli Takimi, büyük bir basariya imza atarak 1993’ten bu yana ilk kez Avrupa sampiyonluguna ulasmis ve 31 yil aradan sonra takim siralamasinin zirvesinde yer almisti. Avrupa Güres Sampiyonasina hazirlandiklari için Kastamonu Milli Takimlar Olimpiyat Hazirlik ve Kamp Egitim Merkezi’nde tekrar kampa giren Serbest Stil Güres Milli Takimi, 7-9 Mart tarihleri arasinda Antalya’da düzenlenecek olan Uluslararasi Yasar Dogu Güres Turnuvasi’nin da hazirliklarini burada tamamladi

Çalismalara kolunda yirtik oldugu ögrenilen ve isin tedavisi gören son 125 kiloda Avrupa sampiyonu Taha Akgül katilamadi. Taha Akgül’ün 3 haftalik fizik tedavisinin ardindan takimla çalismalara baslayacagi belirtildi.

Abdullah Çakmar: "Türkiye’nin yeni yüzyilinda Avrupa sampiyonu olduk"

31 yil aradan sonra serbest güres dalinda tarihi bir basariya imza attiklarini söyleyen Serbest Güres Milli Takim Teknik Direktörü Abdullah Çakmar, "Serbest Güres Takimi Türkiye’nin yeni yüzyilinda Avrupa sampiyonu oldu. 10 sikletin 8 sikletinde madalya maçi yaptik. Serbest takim olarak bu da tarihi bir rekordur. Burada 57’den 125’e kadar bütün sikletlerde mücadele eden, kaninin son damlasina kadar mücadele eden sporcularimi kutluyorum. Türkiye’nin yeni yüzyilinda böyle bir basariya sporcularimla, teknik ekibimizle, federasyonumuzla ve bakanligimizla imza atmak bizim için çok önemliydi. Bu tarihi basari en son 1993 yilinda basarilmisti. Bu basariyi biz Romanya’da yeniden yakaladik. Biz kafilemize genç yetenekleri de dahil ettik. Ilk defa takima giren sporcularimiz oldu. Romanya’ya genç agirlikli olarak gittik. Müsabakalarda Rus sporcularin olmadigi söylendi ama Rus sporcular da vardi. Biz takim olarak hepsini eze eze yendik. Bu da bize nasip oldu. Simdi önümüzde Yasar Dogu Turnuvasi var. Yine genç agirlikli sporcularimiz ile çalismalarimizi sürdürüyoruz. Takimi ikiye ayiriyoruz. Yasar Dogu Turnuvasi sonrasinda kalifikasyon turnuvamiz var. Kalifikasyon turnuvasina gidecek güresçilerimizi ayri tuttuk. 7-8-9 Mart’ta düzenlenecek olan Yasar Dogu Turnuvasi’nda sporcularimiz ile güzel mücadele verecegiz" dedi.



"Milli gururumuz minderlerden 3 hafta uzak kalacak"

Avrupa sampiyonu Taha Akgül’ün sakat oldugunu ve 3 hafta minderden uzak kalacagini belirten Çakmar, "Takim kaptanimiz olan milli gururumuz olan Taha Akgül’ün sakat olarak çiktigi karsilasmada hem 11. sampiyonluguna ulasmasi hem de bizi Avrupa sampiyonu yapmasi bizim için çok önemliydi. Final müsabakasi öncesi 92 kiloda Feyzullah Aktürk Avrupa sampiyonu olduktan sonra artik takim sampiyonlugumuz Taha Akgül’e kalmisti. Taha Akgül isinirken kolunda bir sakatlik olmustu. Son yapilan kontrollerinde kolunda 4 santim yirtik tespit edildi. 3 hafta tedavisi devam edecek. Yani milli gururumuz minderlerden 3 hafta uzak kalacak. Tedavilerinin tamamlanmasinin ardindan yanimiza tekrar gelecek. Kaptanimiz takiminin yaninda olacak. 2024 Paris Olimpiyatlarina insallah emin adimlarla gidecegiz. Bizim asil hedefimiz sporcularimiz ile birlikte altin madalya ve madalyalar almaktir. Yeni bir destan yazmak istiyoruz" diye konustu.



"2024 Paris Olimpiyatlari’nda tüm sporcularimiz ile birlikte destan yazmak istiyoruz"

Kastamonu’daki kampin kendilerine ugurlu ve çok faydali geldigini ifade eden Abdullah Çakmar, "Kastamonu bize çok ugurlu geldi. Romanya’ya burada hazirlanarak gitmistik. Insallah Paris Olimpiyatlari’na da burada hazirlanmak istiyoruz. Burasi çok güzel bir tesis. Bir bütün olarak burada olacagiz. 2024 Paris Olimpiyatlarinda tüm sporcularimiz ile birlikte destan yazmak istiyoruz" seklinde konustu.



Feyzullah Aktürk: "Sakatliklarin bizim için önemi yok"

92 kiloda Avrupa sampiyonu olan Feyzullah Aktürk ise, "Son 3 yilin Avrupa sampiyonuyum. Burada Avrupa Sampiyonasi’ndan sonra ilk kampimizi gerçeklestirdik. Önümüzde kalifikasyonlar var. Arkadaslarimiz kalifikasyonlara hazirlaniyor. Kota alinamayan sikletlerimiz var. O sikletlerimizde mücadele verilecek. Daha sonra da olimpiyatlar olacak. Bir dünya sampiyonlugu müsabakasi olacak. Insallah biz de olimpiyatlarda yarismak istiyoruz. Milletimiz bize dua ettikçe biz zirvede olmaya devam edecegiz. 31 yil sonra biz çok iyi bir jenerasyona denk geldik. 10 stilin 8’inde madalya mücadelesi verdik. Takim halinde Avrupa sampiyonu olduk. Kaptanimiz Taha Akgül su anda sakatlik yasiyor. Tedavisi devam ediyor. Benim de küçük bir sakatligim var. Tedavim devam ediyor. Biz dünyanin en agir sporunu yapiyoruz. Ama bizim için bu sakatliklarin bizim için önemi yok. Kastamonu kampi bize çok iyi geldi. Buradaki tesis çok mükemmel" açiklamasinda bulundu.

Abdullah Toprak: "Avrupa sampiyonu, dünya sampiyonu olmak istiyorum”

Kampin en genç sporcusu Abdullah Toprak da hedefleriyle ilgili olarak, "18 yasinda genç bir sporcu olarak büyüklerimin yaninda yer aliyorum. Bu sene Avrupa Sampiyonasina katildim ama madalya almak bana nasip olmadi. Insallah madalya almak nasip olur. Olimpiyatlara için kalifikasyon düzenlenecek. Kalifikasyon 1 veya 2. olan vize alacak. Su anda oraya hazirlaniyorum. Genç bir sporcu olarak abilerimin yaninda kamp yapmak benim için büyük onur ve gurur veriyor. Müsabakalarda agabeylerim gibi Avrupa sampiyonu, dünya sampiyonu olmak istiyorum" degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA