Kizlarin Bilegini Bükemediler Açiklamasi 3 Türkiye Sampiyonu Ordu'dan

Konya’da, ’Okul Sporlari’ kapsaminda gerçeklestirilen Bilek Güresi Gençler B Türkiye Sampiyonasi’nda Ordu’nun Ünye ilçesinde 3 ögrenci, okullarina Türkiye birinciligini getirdi.

10-11 Subat 2024 tarihlerinde Konya ilinde yapilan sampiyonaya, 81 ilden toplamda 425 sporcu katildi.

Ordu’yu temsil eden Ünye Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencilerinden Yasemin Balci, Havvanur Ates ve Esmanur Ele Türkiye birincisi oldu.

Ünye Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdürü Tamer Uysal, ögrencileri basarilarindan dolayi tebrik ederek, spor faaliyetleri için çalismalar yürüteceklerini söyledi.

Uysal, “Ünye Anadolu Imam Hatip Lisesi olarak ögrencilerimizin basarilari için ciddi bir gayret sarf ediyoruz. Bunlarin basinda bilek güresi, uzak dogu sporlari alanlarinda, zeka oyunlarinda ve kültürel çalismalarda aktif rol almaya çalisiyoruz. Ögrencilerimiz Konya’da yapilan Türkiye müsabakalarinda 3 Türkiye birincisi, bir de Türkiye üçüncüsü oldular. Burada Türk Dili ve Edebiyat Ögretmeni Mustafa Arslan hocamizin ciddi gayretleri oldu. Ögrencilerimizi tebrik ediyorum. Burada bütün basarilarin arkasinda ciddi bir çalisma ve mücadele vardir. Bir kurumun içerisindeki ögrencilerimizin yeteneklerini ortaya çikarmak istiyoruz. Her ögrencimizin mutlaka bir spor faaliyetleri vardir. Onlarin basarisi da bizleri gururlandiriyor” diye konustu.

Ögrencileri hazirlayan Türk Dili ve Edebiyat Ögretmeni ve Bilek Güresi 2’nci Kademe Antrenörü Mustafa Arslan ise, “8 yildir Ünye Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde ögrencilerimizle bu brans üzerinde çalismalar yapiyoruz. Müdürümüz bizlerin arkasinda durarak desteklerini esirgemiyor. Ögrencilerimiz burada bir ekip ruhu içerisinde mücadelelerini vererek basarilarini ortaya koyuyorlar” ifadelerine yer verdi.

Ünye Anadolu Imam Hatip Lisesi Ögrencisi ve Türkiye 1’incisi Yasemin Balci, “Bu spora arkadaslarimin sayesinde basladim. Konya’da düzenlenen Türkiye sampiyonasinda birinci oldum. Bu yolda hep beraber yürüdük ve birincilik getirdik. Spor yapmak bize gurur katiyor. Spora arkadaslarimin, ailemin ve ögretmenlerimin destegiyle basladim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA