Ismail Kartal Açiklamasi 'Iyi Bir Sonuçla Istanbul'a Dönmek Istiyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, yarin deplasmanda Belçika’nin Union Saint-Gilloise takimiyla oynayacaklari karsilasma öncesi yaptigi açiklamada, "Yarinki maçta elimizden gelenin en iyisini yapip buradan iyi bir sonuçla Istanbul’a dönmek istiyoruz" dedi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu ilk maçinda yarin deplasmanda Belçika’nin Union Saint-Gilloise ekibiyle karsilasacak. Mücadele öncesi sari-lacivertli takimin teknik direktörü Ismail Kartal ve oyunculardan Michy Batshuayi, RSC Anderlecht Stadyumu’nda basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Ismail Kartal, rakibi yeterince izlediklerini belirterek, “Çok iyi, komplike bir takim. Iyi mücadele ediyorlar. Kosan bir takim. Savunmada ve hücumda organize oynuyorlar. Bunlari ekiple beraber izleyip oyuncularimiza da gösterdik, anlattik. Biz de güçlü bir takimiz. Kaliteli oyunculara sahibiz. Turnuvanin basindan beri söyledigim gibi hedefimiz, gidebildigimiz yere kadar gitmek. Yarinki maçta elimizden gelenin en iyisini yapip buradan iyi bir sonuçla Istanbul’a dönmek istiyoruz” degerlendirmesini yapti.

"3 günde bir maç oynuyoruz"

Kartal, kazanacak bir 11’i sahaya sürecegini belirterek, "Elimizdeki kadroya göre en iyi sekilde degerlendirip burada istedigim oyunu ortaya koyabilecek oyuncularla en iyi mücadelemizi rakibe göstererek istedigimiz sonucu almak için sahaya 11 sürecegim. 3 günde bir maç oynuyoruz. Hafta sonu da çok önemli maçimiz var. En önemli maç bizim için yarinki maçimiz. Yarinki maçta en iyi sonucu alabilecegim oyuncularla yarinki maça çikmayi hedefliyorum. Bu konuda da iyi çalistik" diye konustu.



"Yarin sabah karar verecegim"

Yarinki maçta Belçikali golcü Batshuayi’nin oynayip oynamayacagiyla ilgili bir soru üzerine sari-lacivertli takimin teknik patronu, "Michy Batshuayi çok duygusal bir çocuk. Çok iyi bir oyuncu. Onun hangi maçta neler verebilecegini çok iyi biliyorum. Onu iyi taniyorum. Sonuçta bizim için lig de Avrupa maçlari da çok önemli. Bu gece antrenmandan sonra ekip arkadaslarimla toplanti yapip yarin sabah karar verecegim" cevabini verdi.

Konferans Ligi’ndeki ve ligdeki sampiyonluk hedefleriyle ilgili bir soruya Ismail Kartal, "Biz buraya tam kadro geldik. Birkaç sakat oyuncumuzu getiremedik. Ilk günden bugüne kadar ayni seyi söyledim, ayni yerdeyim. Bu turnuvada gidebildigimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Bu da demek oluyor ki, bu turnuvayi fazlasiyla umursuyoruz. Sampiyonluk yarisimiz devam ediyor. Asla oradan vazgeçmeyecegiz. Yarin ki maçtan da bu turnuvadan da vazgeçmek gibi bir niyetimiz yok. Elimizden gelenin en iyisini yapacagiz" diye cevapladi.

"Elimizden gelenin en iyisini yapacagiz"

Güçlü ve genis bir kadroya sahip olduklarini vurgulayan Ismail Kartal, "Bu sene güçlü ve genis bir kadroya sahibiz. Karakterli oyunculardan kurulu bir takimiz. Hepsiyle her zaman görüsüyorum, her zaman iletisim halindeyim. Futbolda her zaman her kulvarda devam edeceksiniz diye bir kural yok. Rakibimiz de elendi. Birçok takim da sürprizler yasayarak turnuvadan elenebiliyor. Benim takimimda milli takima giden oyuncular yarin 50. maçlarini oynayacaklar. Bu, çok yüksek bir sayi. Normalde 50 maç oynayan bir takimla 3-4 günde bir maç oynamak kolay degil. Bugün Liverpool takiminda 13 tane sakat oyuncu var. Bütün futbol dünyasi, futbol adamlari çok fazla maç oynamaktan yakiniyor. Biz de bundan yakiniyoruz. Fazla maç oynadigimiz için o gün takimimizi yeterince konsantre edemedik, konsantre degillerdi. Maglubiyetle kupadan elendik. Bu demek degil ki yarinki maçta kötü olacagiz, elenecegiz. Yarinki maç iyi geçebilir, bu turu geçebiliriz, elenebiliriz Sampiyonluk yarisimiz devam ediyor. Asla oradan vazgeçmeyecegiz. Yarinki maçtan da bu turnuvadan da vazgeçmek gibi bir niyetimiz yok. Elimizden gelenin en iyisini yapacagiz" ifadelerini kullandi.

Batshuayi: "Hiçbir sekilde hafife almamiz gereken bir maç"

Michy Batshuayi ise, “Karmasik bir maç olacak. Bana göre komplike bir maç olacak. Hiçbir sekilde hafife almamamiz gereken bir maç. Bunun bilincindeyiz. Hem fizik hem taktik hem de teknik anlamda iyi bir rakibe karsi oynayacagiz. Genel anlamda güzel bir maç olacak” dedi.

Basin mensuplarinin sorularina ise Batshuayi, “Benim açimdan büyük bir keyif ve mutluluk burada olmak. Ülkemdeyim. Dolayisiyla arkadaslarim, ailem maçta olacak maçi ve beni seyretmek adina. Dolayisiyla böyle bir ambiyansta maç oynayacak olmak, arkadaslarimin, ailemin karsisinda futbol oynayacak olmak benim için büyük bir keyif olacak. Büyüdügüm yer, özel bir yer. Iyi bir performans ortaya koymak istiyorum beni izleyen insanlarin önünde. (Union SG kalecisi Anthony Moris) Kendisini taniyorum. Küçüklükten takim arkadasim. Onu yeniden görecek olmak benim açimdan keyifli olacak. Kendi yoluna devam ediyor, gelisimini sürdürüyor. Onun adina da gururlu hissediyorum. Ben de yarin hakem düdügüyle beraber elimden gelenin en iyisini ortaya koymak istiyorum" diye konustu.



"O beni ne zaman kullanmasi gerektigini gayet iyi biliyor"

Ismail Kartal ile de iyi anlastigi ifade eden Belçikali golcü, "Hocamizla iyi anlasiyorum. Bana güvenini fazlasiyla hissediyorum. Sürekli olarak da iletisim halindeyiz, konusuyoruz. Elbette her oyuncu gibi ben de oynamak istiyorum, goller bulmak istiyorum. Bu bence her oyuncu için normal bir durum olmali. Tabii ki hocamizla sürekli olarak irtibat halindeyiz. O beni ne zaman kullanmasi gerektigini gayet iyi biliyor. Tabii ki, de karar onun çünkü netice itibariyla patron o" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA