Galatasaray'in Ilk Logosunun Oldugu Zarf Açacagi Satisa Çikarildi

BITLIS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde yasayan fanatik Galatasarayli Serhan Karatas adli vatandas, antikacidan satin aldigi 15,5 santimetrelik Galatasaray’in ilk logosunun oldugu zarf açacagini satisa çikardi.

Tatvan ilçesinde yasayan fanatik Galatasarayli Serhan Karatas, kendisi gibi fanatik Galatasarayli olan oglunun dogum gününde antikacidan pirinçten yapilmis Galatasaray logosunun oldugu zarf açacagini satin aldi. Satin aldigi zarf açacagini yakindan inceleyen Karatas, 1923-1928 yillari arasinda çizilen Galatasaray’in ilk logosunun oldugunu ve üzerinde Osmanlica ‘Yadigar’ yazildigini fark etti. Yaptigi arastirmalarda bu nadide objenin dünyada esi benzeri olmadigini ögrendi. Özenle korudugu zarf açacagini açik arttirmayla satmayi düsünen Karatas, ‘Yadigar’ isimli zarf açacaginin Ali Sami Yen’in sahsina hediye edildigi veya kulüp tarafindan baska birisine hediye olarak yapilmis bir obje olarak tahmin ettigini söyledi.



Galatasaray’in ilk logosunun oldugu pirinçten zarf açacagini özenle korudugunu aktaran Karatas, “Bu objeyi Galatasaray’in U13 takiminda oynayan oglum için almistim. Gördüm ki bambaska bir sey bu obje. Zarf açacagindan ziyade Galatasaray’in tarihini gördüm. Zarf açacagina baktiginizda 1923-1928 yillari arasinda birisine hediye olarak yapilmis diye düsündügümüz zarf açacagidir. Bu objenin Galatasaray’in müzesi veya koleksiyonerlerde olmasi gerektigini düsünüyorum. Çünkü gerçekten çok degerli ve önemli bir obje oldugunu düsünüyorum. Zarf açacagini bir antikacidan satin aldim ve bununla ilgili detayli arastirmalarda böyle güzel ve nadide bir obje göremedim. Insallah yetkililer bu objeye sahip çikar ve önemserler” dedi.

Açik arttirma usulüyle satmak istedigini söyleyen fanatik Galatasarayli Serhan Karatas, “Zarf açacagini sadece ben degil bütün dünyanin görmesinin istiyorum. Bu vesileyle Galatasaray yönetimi ve degerli koleksiyonerlerin bu objeye sahip çikmalari için bekliyorum. Insallah daha önemli yerlerde görürüz bu objeyi ve bu vesileyle herkes görür. Galatasaray logolu zarf açacagi benim için manevi degeri paha biçilmez bir öneme sahip. Galatasaray’in tarihini yansittigi için Galatasaraylilar için de ayni sekilde önem arz ediyor. 1923 yilindan günümüze gelmis ve 100 yillik süre zarfinda Galatasaray’in her anina sahitlik etmis bir zarf açacagini karsimizda görüyoruz simdi” ifadelerini kullandi.

Galatasaray’in ilk logosunun oldugu ‘Yadigar’ adli zarf açacaginin Ali Sami Yen’in oldugunu tahmin ettiklerini söyleyen UltrAslan Grubu Tatvan Temsilcisi Ümit Akcan da, “Bugün çok ilginç bir olayla karsilastik. Serhan Bey bizlere gerçekten degeri paha biçilemez olan bir obje gösterdi. Büyük ihtimalle Galatasaray’in kurucusu merhum Ali Sami Yen Beyin mektuplari açmak için kullandigi obje oldugunu tahmin ediyoruz. Galatasaray’in ilk logosunu çiplak gözle gördügümüzde duygusal anlar yasadik elbette. Bu objeyi ilk defa gördüm ve dünyada esi benzeri olmadigini düsünüyorum. Bundan sonraki süreçte Galatasaray yönetimiyle iletisime geçerek bu objenin kulübümüze kazandirilmasi için görüsmelere baslayacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA