Batmanli Sporculardan 11 Türkiye Derecesi

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu’nun düzenledigi ‘TUGVA Sehitlerimize Rahmet Filistin’e Destek’ 2024 Wushu Kungfu Sand Light Sanda Taolu ve Tuishou Türkiye Sampiyonasi’nda Batmanli sporcular büyük basari elde etti.

Yalova’nin Çinarcik ilçesinde 16-28 Subat 2024 tarihleri arasinda gerçeklesen ve 3 bin sporcunun katildigi Türkiye sampiyonasinda Batmanli sporcular 5 altin, 2 gümüs ve 4 bronz madalya olmak üzere toplamda 11 Türkiye derecesi elde etti. Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Idarecisi Abdulaziz Velioglu, uzakdogu sporlarinda Batman’a bugüne kadar birçok ulusal ve uluslararasi sampiyonalarda sayisiz madalya getiren sporcu ve antrenörleri kutladi.

Iki hafta süren ve 3 bin sporcunun katildigi sampiyonada Taolu’da Gülay Kaptan 2 altin madalya alirken, Taolu Daoshu kiliçta Melek Ilayda Velioglu’da 1 bronz madalya kazandi. Sanda dalinda ise Yusuf Velioglu 80 kilogram Türkiye sampiyonu, Dehrem Aslan Türkiye sampiyonu ve Kevser Banli Türkiye sampiyonu olarak altin madalya kazandi. M. Hüseyin Ekin ve Nisanur Aslan da Türkiye ikinciligi ile gümüs madalya aldi. Murat Salcuk, Bünyamin Avag ve Melek Tekbas Türkiye üçüncülügü elde ederek Batman’a bronz madalya kazandirdi.

Kaynak: İHA