Aydinlik Gelecek Ödülleri Sahiplerini Buldu

1907 ÜNIFEB ve ÜNIFEB Mezunlar Dernegi tarafindan düzenlenen "Aydinlik Gelecek Ödülleri" sahiplerini buldu. Geceye katilan milli futbolcu Cengiz Ünder, UEFA Konferans Ligi’nde oynayacaklari Union SG maçi için, “Umarim Union SG maçinda iyi bir skor elde ederiz” dedi.

1907 ÜNIFEB forumlarinda gerçeklestirilen ve binlerce üniversitelinin oylariyla seçilen ’Aydinlik Gelecek Ödülleri 2023’ için ödül töreni düzenlendi.

Kadiköy Belediyesi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’ndeki etkinlige Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyeleri Selahattin Baki, Kemal Danabas, Can Gebetas, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Baskani Ugur Dündar, Futbol A Takimi Idari Menajeri Emir Yolaç, futbolculardan Ferdi Kadioglu ve Cengiz Ünder, birçok branstan sporcular ve davetliler katildi.

Ödül töreni öncesi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, özel bir gece oldugunu ifade etti.

Kendisi için pozitif bir aksam oldugunu vurgulayan Baki, “Tribün zamanlarimda ÜNIFEB’in kurulus zamanlarina sahit olmus birisiyim. Kurucu üyelerinde benim can dostlarim var. O gün de Fenerbahçe’nin aydinlik yüzüydü, bugün de aydinlik yüzü. Bu çeyrek asirda birçok arkadasim önemli pozisyona geldigini gördüm. Hiçbir zaman Fenerbahçe’yi unutmadiklarini, Fenerbahçemize katki vermeye çalistiklarini gördüm. Hala görmeye devam ediyorum. Dolayisiyla bu aksam hem mutluyum hem de eski dostlari görünce yaslandigimi hissettim. Beni davet ettikleri için de çok mutlu oldum” dedi.

Bu sezon transfer edilen futbolculardan övgüyle bahseden Baki, geceye katilan Ferdi Kadioglu ve Cengiz Ünder için, “Benim için en sevdigin çocugu seçmek gibi bir sey. Hepsinin katkilari oldu. Cengiz, kadife ayagiyla bize çok maç çözdü. Ferdi, lokomotif gibi nereye koysan oynuyor. Bu sene transfer ettigimiz Balkanlar da çok büyük katki verdiler. Dogru isimler burada. Bugün kim gelse benim için problem yoktu” diye konustu.



“Tribünlerde verecegimiz destekle bu takimi sampiyon yapacagiz”

Sezonun kalan bölümüyle ilgili degerlendirmelerde bulunan Selahattin Baki, “Ligin boyu kisaldi. Bu seneki destek muazzam, bundan sonra verilecek destek; biz bambaska bir camiayiz. Bu sene sampiyon olmamiz çok önemli. Son 10-11 haftalik süreçte arada Avrupa maçlari ve kupa maçimiz var ama ciddi anlamda düsüsler-kalkislar olabilir. Yanimizda olmaya devam etsinler. Dis faktörlerle ne kadar ugrastigimizi iyice görmeye basladilar. Zaferin Rengi filmini izlesinler, o zamanlarda Fenerbahçe nasil yogrulmus, Atatürkçülügü ile, Türkçülügü ile nasil özel bir camiayiz insan farkina veriyor. Tribünlerde verecegimiz destekle bu takimi sampiyon yapacagiz. Biz öyle bir camiayiz ki; dogustan Türk’üz, Allah’in lütfu ile Fenerbahçeliyiz” diyerek sözlerini noktaladi.

Cengiz Ünder: “Umarim Union SG maçinda iyi bir skor elde ederiz”

Ödül için geceye katilan sari-lacivertlilerin milli futbolcusu Cengiz Ünder de basin mensuplarina yaptigi açiklamada, “Fenerbahçe camiasi için çok özel bir gece. Burada olmaktan dolayi mutluluk duyuyorum. Ödül alacagim için de ayrica heyecan duyuyorum” dedi.

Persembe günü UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu ilk maçinda karsilasacaklari Union SG maçiyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Ünder, “Iyi bir rakibe karsi mücadele edecegiz. Belçika Ligi’nin de lideri. Son zamanlarda iyi bir performans göstermis bir ekip. Özellikle Liverpool’a karsi da inanilmaz bir performanslari vardi. Umarim bu maçta da iyi bir skor elde ederiz. Bunu yapabilecek bir takima sahibiz” seklinde konustu.



“Taraftarimizin karsisinda iyi bir futbol sergilemek istiyoruz”

Ligde pazar günü konuk edecekleri Pendikspor maçiyla ilgili sorulan soruya Cengiz su yaniti verdi:

“Konferans Ligi’nde gidebildigimiz yere kadar gitmek istiyoruz, en büyük hedeflerimizden biri de finale kalabilmek. Ondan sonra Pendik maçini düsünecegiz. O maçta da taraftarimizin karsisinda iyi bir futbol sergilemek istiyoruz. Su an bu güçteyiz, takimimizin performansi da iyi. Bunu da hem persembe günü hem pazar günü gösterecegimize inaniyorum.”

Cengiz Ünder, stili ile ilgili ise, “Yakin çevrem ve kiz arkadasimla bu konulari tartisiyorum. Genelde kendim yapmaya ve takip etmeye çalisiyorum” diye konustu.



“Ben degil onlar düsünsün”

Son lig maçinin ardindan yaptigi açiklama hatirlatilan Cengiz, “Genelde maçlarda sol ayagimi kapatmaya çalisiyorlar. Hizim ve kuvvetim var, sag taraflarindan da rahatlikla geçebilirim. Ben degil onlar düsünsün” diye yanitladi.

Gecede ödüle layik görülen isimler söyle:

2023 Yili Yilin Erkek Basketbolcusu

Nigel Hayes-Davis



Yilin Kadin Basketbolcusu

Emma Meeseman

Yilin Erkek Futbolcusu

Ferdi Kadioglu

Yilin Golü

Irfan Can Kahveci (Sivasspor)

Yilin Farkindalik Ödülü

Cengiz Ünder (29 Ekim’de takim arkadaslarina yapmis oldugu Nutuk hediyesi)

Yilin Transferi

Edin Dzeko

Yilin Gelecek Vadeden Sporcusu

Derin Atakan ve Kuzey Tunçelli

2023 Yili Yilin Kadin Futbolcusu

Fatma Kara

2023 Yili Yilin Kadin Voleybolcusu

Melissa Vargas

Yilin Erkek Voleybolcusu

Yigit Gülmezoglu

Yasam Boyu Basari Ödülü

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Baskani Ugur Dündar

Cumhuriyet 100. Yil Özel Ödülü

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün cumhuriyetin 100. yili ile alakali yaptigi bütün çalismalar

Farkindalik ödülü

Volkan Demirel

Yilin antrenörü

Can Aksu (Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi)

2023 Yili Yilin Paralimpik Sporcusu

Yamaç Yüksel

Yilin Olimpik Sporcusu

Buse Naz Çakiroglu

Yilin Takimi Ödülü

Fenerbahçe Kadin Basketbol Takimi

Yilin Kadin Sporcusu

Eda Erdem Dündar

2023 Yili Yilin Erkek Sporcusu

Emre Sakçi

2023 yili yilin spor gazetecisi

Ahmet Selim Kul

Yilin Spor Programi Ödülü

Euroleague Basketball Podcast

ÜNIFEB Onur Ödülü

Can Gebetas

Yilin Projesi Ödülü

Ilker Alici (Fenerbahçe Spor Kulübü Pazarlama Müdürü)

Fenerbahçe Tarihi Farkindalik Ödülü

“Zaferin Rengi” filmi



ÜNIFEB Özel Ödülü

1907 ÜNIFEB ve Ünifeb Mezunlar Dernegi

Kaynak: İHA