Abdullah Avci Açiklamasi 'Bir Sezonda Belki De Çok Olmayacak Sanssizliklarin Hepsini Maçta Yasadik'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Corendon Alanyaspor maglubiyetinin ardindan yaptigi açiklamada, “Bir sezonda belki de çok olmayacak sanssizliklarin hepsini maçta yasadik. Yapacak bir sey yok. Üçlü oyunumuzun üzerine koyarak devam edecegiz. Bu dalgalanmalar zaman zaman olacak” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 28. haftasinda Trabzonspor, deplasmanda karsilastigi Corendon Alanyaspor’a 3-1 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, oyuna son haftalarda oldugu gibi baskili basladiklarini belirterek, daha sonrasinda devam ettiremediklerini ifade etti.

Rakibin besli savunmaya dönmesiyle hamleler yaptiklarina dikkat çeken Avci, söyle konustu:

“Maçtan önce de söylemistim organizasyonlu bir takim vardi karsimizda. Özellikle hem bizdeyken hem rakipteyken pozisyonlara çalistik. Oyun son haftalarda istedigimizi gibi baskili basladi.

Oyunda iki tane yaptigimiz dogru baskilarla firsatlar yakaladik. Rakip ilk baskiyi kirdiginda ilk gelen topta sonrasinda da belki de futbol sahalarinda ender rastlanilacak ikinci bir kirilma golü yedik. Ilk yari bittiginde topa sahip olma orani yüzde 70’e 30. Biz 13, rakip 5 tane sut atti. Isabetli sut biz 5, rakip 2 tane atti. 2-0 devreye maglup girdik. Böyle çok kolay olabilecek bir durum degil. Ama oyunu devam ettirebilirsek altindan kalkacagimizi düsünüyorduk. Rakip besli savunmaya döndü, biz de ona göre hamle yaptik. Oyunun içinde kalmak ve sonuna kadar devam ettirmek gerekiyordu. Zaman zaman oyuna girdik, zaman zaman ikinci yarida oyundan kopuslarimiz oldu, geçisler verdik. Üçüncü gol de VAR’dan geldi. Bir sezonda belki de çok olmayacak sanssizliklarin hepsini maçta yasadik. Yapacak bir sey yok. Üçlü oyunumuzun üzerine koyarak devam edecegiz. Bu dalgalanmalar zaman zaman olacak. Hafta sonu bunu telafi edebilecek bir maç var. Durumumuzu olusturabiliriz. Lig hedefi devam ediyor ve yerinde duruyor. Ayni zamanda Türkiye Kupasi hedefi de duruyor. Buradan çikaracagimiz olumlu olumsuz seyler var. Onun en iyi sekilde analizini yapip çalismaya devam edecegiz. Alanyaspor’u, Fatih Hocayi tebrik ediyoruz. Bundan sonraki maçlarinda baslarilar diliyoruz.”

“Karalar baglayacak bir skor ama oyun olarak öyle olmadigini düsünüyorum”

Forvet oyuncusu Onuachu’nun durumuyla ilgili sorulan soruya Avci, “Onuachu uzun zamandir yok biliyorsunuz. Sadece bu maçla ilgili degil, bir buçuk aydir yok. Bu zamana kadar Enis Destan ile çogu maçi oynadik. Onuachu tabii ki bizim için önemli bir oyuncu. Onuachu niye yok niye vara dönemeyiz. Bugün Umut da oyuna girdi, hamle yaptik. Bizim çikisa geçen bir oyunumuz var. Çok talihsiz bir maç oldu. Oyunun 60 dakikalik bölümünde tamamen üstündük. Ama daha iyisini yapmak için devam edecegiz. Karagümrük maçi var ona hazirlanacagiz. Lig üçüncülügü devam ediyor. Kayiplar kazançlar olacak. Karalar baglayacak bir skor ama oyun olarak öyle olmadigini düsünüyorum” yanitini verdi.

“Alanyaspor’un nefes alabilecek bir durumu olustu”

Alanyaspor’un Teknik Direktörü Fatih Tekke’nin eski bir Trabzonsporlu futbolcu olmasi ile ilgili bir sorunun sorulmasi üzerine ise Avci, Fatih Tekke ile her zaman iletisimi oldugunu ifade ederek, “Biz Fatih hocayla maçtan evvel de konustuk. Iletisimimiz var. Hem hocaligina hem oyunculuguna saygi duyuyorum. Bu ise kafasini veriyor. Düsmemeye oynuyorlar, onlar için çok kritik bir müsabaka. Nefes alabilecek bir durumlari olustu. Bir dezavantaj oldugunu düsünmüyorum. Trabzonspor ile Alanyaspor oynadi. Hedefler içinde duruyoruz su an itibariyla. Transfer bir tane yaptik. Diger mevcut oyunculardan en iyi performansi alip bir yanda da önümüzdeki 2, 2 buçuk senenin en iyi sekilde planlamasini yapiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA