992 Sporcunun Arasindan Türkiye Sampiyonu Oldu

Kilis Anadolu Lisesi 10’uncu sinif ögrencisi depremzede Sümeyra Dagli, Samsun’da yapilan kulüpler arasi bilek güresi bransinda Türkiye Sampiyonu oldu.



Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen 11 il içinde yer alan ve Kilis’te yasayan 15 yasindaki depremzede Sümeyra Dagli, büyük basarilara imza atti. 992 sporcunun katildigi 26 Subat ve 2 Mart tarihleri arasinda Samsun’da yapilan Kulüpler arasi Türkiye Bilek Güresi Sampiyonasi’nda Sümeyra Dagli, 50 kiloda sol kolda Türkiye sampiyonu olurken, sag kolda düzenlen Türkiye Bilek Güresi Sampiyonasi’nda ise Türkiye 2’incisi oldu. Depremden önce günde yaklasik 3-4 saat antrenman yapan Emine Dagli, depremden sonra antrenman saatini 1-2 saate düsürmek zorunda kaldi. Ögretmeniyle birlikte bos zamanlarinda hazirlanarak sol kolda Türkiye sampiyonu olan Dagli, sag kolda ise Türkiye ikincisi derecelerini elde etti.

Kilis Anadolu Lisesi 10’uncu sinif ögrencisi olan depremzede Emine Dagli, ‘‘Bilek güresi bransinda ögretmenimle birlikte iki senedir antrenman yapiyoruz. Antrenmanlarla birlikte hem güçlendik hem de kilo verdik. Ailem her zaman yanimda oldu ve babama anneme ve kardeslerime çok tesekkür ederim. Samsunda düzenlenen Türkiye Bilek Güresi Sampiyonasinda 18 yas alti genç bayanlar 50 kilogramda sol kolda Türkiye sampiyonu olurken sag kolda ise Türkiye ikincisi oldum. Simdi hedefim Avrupa ve Dünya sampiyonu olup Istiklal Marsini okuyup salonda bulunan herkese dinletmek. O kirmizi Albayrag’imizda dalgalandirmak’’ dedi.



2 yil önce kursa geldiginde her seye sifirdan basladigini ve ögrencisinin azimle çalisip Kahramanmaras merkezli depremlerinde korkusunu yenerek Türkiye sampiyonu oldugunu söyleyen Beden Egitimi Ögretmeni Erdem Çelik, ‘‘ Sporcu ögrencimiz ilk maçinda bölge üçüncüsü oldu. Pes etmeyip antrenmanlarina devam eden ögrenci ikinci senesinde okullar ve kulüpler arasinda sol kolda Türkiye 1’incisi, sag kolda Türkiye 2’ncisi oldu. Sporcumun siradaki hedefi ise Avrupa ve Dünya sampiyonu olmak’’ diye konustu.

Kaynak: İHA