Serkan Özbalta Açiklamasi 'Birakmadan, Pes Etmeden Yolumuza Devam Edecegiz'

Çorum FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta, Bandirmaspor maçi sonrasi, “Birakmadan, pes etmeden yolumuza devam edecegiz” dedi.

Trendyol 1. Lig’in 25. haftasinda Çorum FK, sahasinda Bandirmaspor ile golsüz berabere kaldi. Karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Teknik Direktör Serkan Özbalta, oyun olarak söylenecek bir durum olmadigini belirterek, üstün bir oyun sergilediklerini söyledi.

Play-off potasinda kaliteli bir takima karsi mücadele ettiklerini dile getiren Özbalta, “Ciddiye aldigimiz, odaklandigimiz coskulu bir oyundu. Sadece netice yoktu. Insan üzülüyor ancak bunu da bu sekilde kabul etmek gerekiyor. Iki tane penalti pozisyonunu degerlendiremedik. Demek ki bugün böyle olmasi gerekiyormus. Gerçekten oyuncularin insanüstü çabasi, gayreti vardi. Tüm oyuncularimizi tebrik ediyorum. Taraftarin destegi çok iyiydi. Her atagimizda bizi coskulandiran taraftar vardi. Taraftarimiza galibiyet armagan etmek isterdik ama olmadi” diye konustu.

Önlerinde 9 maç oldugunu açiklayan Özbalta, “Ilk amacimiz ligde kalici olmakti. Bununla ilgili ciddi adimlar atildi. Birakmadan, pes etmeden yolumuza devam edecegiz. Mücadele olarak ikinci yarilar düsme potasi ve play-off’lar nedeniyle zor geçer. Buraya gelen insanlar futbol izlemek istiyor. Üreten takim olmak istiyoruz. Oyun felsefemizi sahaya yansitmak istiyoruz. Bunu yapan oyuncularimiz bunu destekleyen taraftar gurumuz var. Çalisacagiz. Dokuz maç var. Her bir maça odaklanacagiz” seklinde konustu.

Kaçan penaltilarla ilgili de açiklama da bulunan Özbalta, “Thomas birinci penaltici. O olmadiginda Nalepa. Demoralize olmus bir Thomas vardi. Bazen oyuncunun moralini yükseltmek için penalti kullandirirsiniz. Ancak atmamasi gerekiyordu. Nalepa olmasaydi baska bir oyuncu alabilirdi. Bununla ilgili karari ben verdim” sözleriyle konusmasini tamamladi.

Kaynak: İHA