Okan Buruk Açiklamasi 'Takim Oldugumuzda Neler Yapabilecegimizi Gösteriyoruz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Besiktas derbisi galibiyetinden sonra yaptigi açiklamada, "Takim oldugumuzda neler yapabilecegimizi gösteriyoruz" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 28. haftasinda Galatasaray deplasmanda karsilastigi Besiktas’i 1-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Zor bir fikstür sonrasi Besiktas derbisi son 10 günde 4. maçimizdi. 6 günde 3. maçimizdi. Yorgunluklar, eksiklikler maçin basindan sonuna kadar sahada kazanmaya odaklanan, konsantrasyon olarak en maksimumunu veren ve oyunu dogru oynayan Galatasaray sahada vardi. Erken gol bulduk. Devaminda gol atabilirdik. Son paslarda iyi isler yapabilecek ikinci golü atabilirdik. Besiktas oyun içerisinde golü aradi. Ikinci yari gole yaklastigi bölümler de vardi. Bu statta Galatasaray hiç kazanamamisti, ilk galibiyeti. Bunlarin hepsini yapan oyuncularima tesekkür ederim. Takim oldugumuzda neler yapabilecegimizi gösteriyoruz. Besiktas da iyi bir takim. Son haftalarda az gol yiyen bir takim. Topa sahip olmada iyi isler yaptik. 1-0 öndeyiz diye geri çekilmedik. Genel olarak beni memnum eden bir maç" diye konustu.



"Ikinci yari bütün maçlarimizi kazandik"

2016 yilinda açilan Besiktas’in yeni stadinda ilk galibiyetleri aldiklarinin hatirlatilmasi üzerine Buruk, "Burada hiç Galatasaray olarak kazanamamistik. Ilk galibiyetimiz. Bu galibiyet bizim için sampiyonluk yolunda kazanmak zorunda oldugumuz bir deplasmandi. Liderligimizi devam ettirmek için kazanmak zorundaydik. Ikinci yariya basladigimizdan beri bütün maçlarimizi kazandik. Bugünü de kazanarak geçtik. 3 puan aldigimiz için, lider oldugumuz için mutlulugum" seklinde konustu.

Defans oyuncusu Abdülkerim Bardakci’nin durumu hakkinda da bilgi veren sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Abdülkerim’in alt adalesinde sakatligi olmustu. Onu idareli kullaniyoruz. Dünkü antrenmanda alt adalesinden kendini iyi hissetmedi. Abdülkerim bizim çok önemli ve degerli. Oynadiginda önemli performanslar verdi. Bir sonraki maç için doktorumuz kontrol edecek. En yakin zamanda kadronun içerisinde olacak" dedi.



"Türk hakemleri çok daha iyiler"

Fenerbahçe’nin TFF Süper Kupa için yabanci hakem talebi istemesinin sorulmasi üzerine Okan Buruk, “Yabanci hakemle ilgili tabii Fenerbahçe’nin böyle bir talebi olmus. Onu da kulüp olarak mi, yazili mi, orada farkli bir hesap mi var bilemiyoruz. Biz Türk hakemlerinde güveniyoruz. Türk hakemlerinin en iyisini yapabilecegini biliyoruz. Dünyada birçok yerde yabanci hakem uygulamasi oluyor. Yunanistan’da da kullaniliyor. Avrupa kupalarinda birçok yabanci hakemi de gördük. Bazen Türk hakemlerin hakkin yedigini de düsünüyoruz. Sampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’ndeki hakemleri gördükten sonra kimse kusura bakmasin bizim Türk hakemleri hepsinden çok daha iyiler. Onlarin da güvene ihtiyaci var. Çok önemli bir yaris var. Federasyon da onlari desteklemek için yeni uygulamalar çikariyor. Federasyonun verecegi kara. Türk mü olur yabanci olur mu, kim olursa olsun maça çikacagiz" diye cevap verdi.

Yogun maç temposunun oyunculari yordugunu ifade eden Buruk, "Kaybederek devam ettiginiz de o yorgunluk daha fazla ortaya çikiyor. Ikinci yari bütün maçlarimizi kazandik. Burada kazanmak istiyorduk. Bugün her oyuncun alternatifi yoktu. Birçok bölgede de çok fazla alternatifli degildik. Maçi bence iyi götürdük. Çok fazla degisiklik yapmadik. Oyun belli seyden sonra oturdu. Burada kazanmak güzel. Insallah kazanarak devam ederiz" dedi.



"Oyuncularin yaptiklari fedakarliklar Galatasaray’i basariya tasiyor"

Iyi oyunculara ve iyi karakterli oyunculara sahip olduklarini söyleyen sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Geçen seneki kadrodan çok fazla oyuncu kullandigimiz bölümdeyiz. Bu sene yaptigimiz transferler Sampiyonlar Ligi’nde önemli maçlar oynadi. Afrika kupasi çikti. Ziyech sakatlandi. Zaha sakatlandi. Öz güven eksikligi bazen degisik seyler çikarabiliyor. Benim görevim elimde ne varsa orada en iyisini çikarabilmek. Bugün de bunu yaptik. Oyuncularimin iyi niyeti var. Sakat sakat oynayanlar var. Kaan yüzde yüz degil. Icardi sahada yüzde 50’siyle oynadi. Yaptiklari fedakarliklar da Galatasaray’i basariya tasiyor. Ben de onlara liderlik yapmak istemiyorum. Dün genis bir toplanti yaptik. Hem konustuk hem maç analizi yaptik. Orada beraber yemek yedik. Bugün de oyuncular net bir sekilde bunun karsiligini verdi" açiklamasinda bulundu.

"En büyük avantaj tek maçlik haftaya döndük"

Sampiyonluk yolunda her maçin zor oldugunu vurgulayan Okan Buruk, "Hiçbir maçi ayiramiyorum. 5 gün sonra Rizespor ile sahamizda oynayacagiz. O maç da zor olacak. En büyük avantaj tek maçlik haftaya döndük. Daha diri daha konsantre bir sekilde maçlara çikacagiz" seklinde konustu.



"Mertens örnek bir oyuncu"

Belçikali futbolcu Dries Mertens için ise Buruk, "Geçen sene ile bu sene arasinda önemli bir fark var. Mertens bu tempoya alismis bir oyuncu. Biz onu ne kadar korumaya çalissak da oynamaktan büyük zevk aliyor. 85. dakikada geriden galip topu kazanmasi takima olan aidiyetini gösteriyor. Çok akilli bir oyuncu. Taktiksel olarak düsünceleri sahada uygulan bir oyuncu. Takim için, soyunma odasi için, disarisi içinde önemli bir oyuncu. Kisisel olarak da örnek oyunculardan biri” diye konustu.

Sakatligi bulunan Fildisi Sahilli futbolcu Serge Aurier hakkinda bilgi veren sari-kirmizililarin teknik direktör, “Yavas yavas baslatacagiz. 2 gün önce topla basladi.

Tam agrilari geçmedi. Tahminen 1 haftalik bir süreç daha bizi bekliyor. Bir sonraki maç direkt oynayabilecek durumda olacagini zannetmiyorum" ifadelerini kullandi.

"Basa bas giden bir yaris var"

Sampiyonluk yarisinda Fenerbahçe ile birlikte kazanarak gittiklerini ifade eden Okan Buruk, "Birbirine çok yakin puanlar. Her maç ayni önemde. Iki takim da kisa vadede kazansa da puan kaybetse de kisa vadede bir sey kaybedecegini düsünmüyorum. Basa bas giden bir yaris. Iki takimin da sansi esit durumda. Bir maça bakan bir sey. Ayni ciddiyeti ayni konsantrasyonu devam ettirmemiz gerekiyor. Istanbul’a çikamayacagiz ama Karagümrük ve Kasimpasa ile önemli deplasman maçlari oynayacagiz" dedi.

Kadroda olmayan Portekizli futbolcu Sergio Oliveira’nin bundan sonraki maçlarda kadroda olup, olmayacagi ile ilgili gelen soruya ise Buruk, "Kalan 10 maçta performansa bagli. Bugün için kadroda düsünmedim. Bundan sonraki maçlar için her oyuncu bizim oynama potansiyeli olan oyuncular. Bugün için kadroda olmasini düsünmedim. Takim içerisinde aidiyetlere ve katkilara bakacagiz. Bundan sonraki maçlarda bakacagiz" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA