Kerem Aktürkoglu Açiklamasi 'Zor Bir Deplasmandan Güzel Bir Galibiyetle Ayrildik'

Galatasaray’in basarili oyuncusu Kerem Aktürkoglu, ligin uzun bir maraton oldugunu ve henüz bitime 10 hafta kaldigini hatirlatarak, “Zor bir deplasmandan güzel bir galibiyetle ayrildik” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 28. haftasinda deplasmanda Besiktas ile karsilasan Galatasaray, sahadan 1-0 galip ayrildi. Sari-kirmizililarin milli oyuncusu Kerem Aktürkoglu karsilasmanin ardindan basin mensuplarina açilamalarda bulundu. Sampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyleyen Kerem Aktürkoglu, “Avrupa’dan elenmemiz bizi mental olarak yordu. Kupa maçindan sonra da söylemistim. Böyle zamanlarda birlik olmak, beraberlik içinde olmak takim ruhunu ortaya koymak, taraftarlarimizla beraber olabilmek çok önemliydi. Taraftarlarimiz 90 dakika hiç susmadi. Iç sahada oynuyormus gibi hissettik. Sahaya da bir karakter koyduk. Bunun sonucunda da çok zor bir deplasmandan güzel bir galibiyetle ayrildik. Takim arkadaslarima tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Önümüzde çok önemli bir lig devam ediyor”

Avrupa’dan elenmelerine ragmen Süper Lig’de hedefe ulasacaklarini dile getiren Aktürkoglu, “Beklentiler çok fazlaydi. Bizim de beklentimiz çok fazlaydi. Hayallerimiz vardi. Bu hayal kirikliginin getirdigi bir moral bozuklugu vardi. Önümüzde çok önemli bir lig devam ediyor. Bu lige sarilmamiz gerektigini konustuk. Dün aksam yemegimiz vardi. Orada da ayni birlikteligi sahaya yansitacagimizi konustuk. Bugün güzel bir gün oldu bizim için. Daha farkli da kazanabilirdik. Pozisyonlar yakaladik. Rakibimizin de pozisyonu vardi. Hak edilmis bir galibiyet oldugunu düsünüyoruz. Tüpras Stadyumu’nda daha önce kazanamamistik. Bu konuyu konusmamistik. Bu maçin önemli oldugunu ve bu maçtan galibiyet almamiz gerektigini konustuk” seklinde konustu.



“Sadece Fenerbahçe ile yarismiyoruz”

Ligde tüm takimlarin kendilerine karsi birlik oldugunu vurgulayan Kerem Aktürkoglu, “Ben maçtan önce takim arkadaslarima sunu söyledim. Kazanirsak sampiyon olmayacagiz, kaybedersek veya berabere kalirsak da sampiyonluk gitmeyecek. Lig uzun bir maraton. 10 hafta var. Bugün bazi üstünlüklerin de bizde oldugunu göstermis olduk saha içinde. Sadece Fenerbahçe ile yarismiyoruz. Genel olarak herkesle yarisiyoruz. Herkes bize karsi birlik oluyor. Bugün de o birlikteligi biraz bozduk” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA