Giresunspor-Adanaspor Maçinin Ardindan

Trendyol 1. Lig’in 25. haftasinda Giresunspor, sahasinda Adanaspor’a 1-0 maglup oldu. Karsilasmanin ardindan teknik direktörler açiklamalarda bulundu.

Mücadele sonrasi düzenlenen basin toplantisinda konusan Giresunspor Teknik Direktörü Serhat Güller, “Her seyden önce çok üzgünüz. Oynadigimiz oyun ve diger maçlara baktigimizda biraz daha üzerine koyarak oynuyoruz. Rakibimizden daha fazla topa sahip oldugumuz, daha fazla oynamaya çalistigimiz, daha fazla pozisyon yakaladigimiz bir karsilasma oldu. Maalesef maçin sonucunu kalite belirledi. Biraz o yönlerde eksikliklerimiz var. Yenildigimiz için üzgünüz. Maçi kazanabilecegimizi düsünüyorduk. Kazanmak için oynadik. Futbolun her zaman pozitif olarak yaninda olmaya çalisiyoruz. Zaman zaman gücümüz ve kalitemiz yetmiyor. Her maç kötü bir gol yiyoruz. 3 haftadir 1-0’lik sonuçlar bizi bu kötü yedigimiz gollerin arkasindan çikarmakta çok güç oluyor. Onun önüne geçemedik. Son anlarda yakaladigimiz iki pozisyonumuz var. Bugün için karsilasmayi çevirecek pozisyonlarda yakaladik ama degerlendiremedik” dedi.



Adanaspor cephesi

Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kiliç ise alinan galibiyetin ligde tutunma adina önemli oldugunu ifade ederek, “Zor oyun oldu. 3 puan bizim için çok önemliydi. Rakibin durumu belli gibi görünüyor ama hepsini kutluyorum. Genç çocuklar müthis bir mücadele örnegi gösterdiler. Oyunu kurtarmak için büyük çabalari vardi. Tabii bizim olmazsa olmaz bir maçimizdi. 3 haftadir kaybediyoruz. Onun telafisini yapmak için hem de rakiplerimiz kaybetti. Bulundugumuz yerden kurtulmak için önemliydi. Ikinci golü bulma konusunda sansimiz vardi ama su var, galibiyeti koruma çabasina da girdik. Orada biraz panik havasi oldu. Kazanmak her seyden önemliydi. Çok iyi oynadigimizi söyleyemeyecegim. Hatta Giresunspor, oyun olarak bizi sikistirdilar. Zaman zaman karsi kaleye gittik. Bariz gol sanslari yakaladik. Tabii genç oyuncular karsisinda ikinci golü bulamazsaniz, her zaman riski var. Kendi hatamizdan kaynaklanan geri pasta kalemizde golü görebilirdik. Ama galibiyet bizi hem siki sikiya lige tutunmak için önemliydi hem de bir basamak yukari çikmak için önemliydi. Bu anlamda takimimizi kutluyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA