Galatasaray'in Eski Futbolcusu Podolski, Berlin'de Yeni Bir Döner Dükkani Açti

Almanya Milli Takimi‘nin ve Galatasaray’in eski futbolcusu Lukas Podolski, baskent Berlin’de sahibi oldugu "Mangal Döner" zincirine bagli yeni bir dükkan açti.

Almanya Milli Takimi‘nin ve Galatasaray’in eski futbolcusu Lukas Podolski, Almanya’da döner dükkani açmaya devam ediyor. Büyük bir kismi Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde olmak üzere Almanya genelinde Türk ortagi Metin Dag ile birlikte 20‘nin üzerinde döner dükkani isleten Lukas Podolski, "Mangal Döner" ismini verdigi dükkanlarina baskent Berlin’de bir yenisini daha ekledi. Türklerin yogun olarak yasadigi Kreuzberg semtinde faaliyet gösterecek Mangal Döner’in açilisina Podolski de katildi.

Açilisa büyük ilgi gösterilirken, Berlin halki dükkanin önünde saatler öncesinden uzun kuyruklar olusturdu.

"Rekabetten korkmuyoruz"

Döner büfesi açma fikrini yaklasik 6 sene önce Köln’de ortagi ve arkadasi Metin Dag ile birlikte planladiklarini söyleyen Podolski, "Ortagimla oturduk, açacagimiz dönerci nasil olabilir diye konustuk. Nereden iyi ekmek bulabiliriz, salata, et vesaire bunlari arastirdik. Simdi 6 sene sonra Berlin’de yeni büfemizi açiyoruz; gururluyum" dedi.

Eski milli futbolcu, Almanya’da dönerin baskenti olarak bilinen Berlin’de döner büfesi açmanin kendisi için yeni bir meydan okuma oldugunu ama rekabetten de korkmadigini belirtti.

Podolski, "Hayatta her sey bir meydan okumadir. Rekabetten korkmuyoruz. Berlin büyük ve yeni döner büfelerini kaldirabilir. Kaliteli döner yapiyoruz nihayetinde“ ifadelerini kullandi.

"Döner fiyatlari ucuz olmamali"

Lukas Podolski, geçtigimiz günlerde yaptigi bir açiklamada, Almanya’da dönerin ucuz oldugunu ve çogu yerde hakettigi ücretin altinda satildigini söylemis ve döner severlerden büyük tepki toplamisti. Podolski, konuyla ilgili soruyu, "Elestirilere açigim, bununla yasayabilirim. Bence döner fiyatlari normal. Biz burada konserve kutusunda yiyecek satmiyoruz, iyi kalite ürün satiyoruz. O nedenle sundugumuz döner fiyatlari normal. Döner fiyatlarinin yüksek oldugunu düsünenler, baska yiyecekleri tüketebilirler. Kiralar, gaz fiyatlari ve diger masraflar da sürekli artiyor. Berlin’de 7,50’ye satacagiz; fiyatlarin adil oldugunu düsünüyorum" seklinde cevapladi.

Su siralar döner isinden futboldan kazandigindan daha fazla para kazandigini da ifade eden Lukas Podolski, bu sene Türkiye’de Galatasaray’in sampiyon olacagina inandigini söyledi.



Açilista dönerin basina geçen Podolski, elinde döner biçagiyla poz verdi ve bir hayranina kendi elleriyle döner hazirladi. Podolski’nin döner büfesi açilisina Alman basini da yogun ilgi gösterdi. Eski Fenerbahçeli futbolcu Max Kruse de açilisa katilarak, Podolski’ye destek verdi.

Kaynak: İHA