Feyyaz Uçar Açiklamasi 'Kartal'i Sigdiracak Bir Kafes, Agirligini Tasiyacak Salincak Yapilmadi, Yapilmayacak'

Besiktas Futbol Sube Sorumlusu ve Basin Sözcüsü Feyyaz Uçar, maçtan sonra Galatasaray’in yaptigi sosyal medya paylasimini elestirerek, "Biz Besiktas’iz. Kartal’i sigdiracak bir kafes, agirligini tasiyacak salincak yapilmadi, yapilmayacak. Çünkü Kartal yükseklerde uçar" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 28. haftasinda Besiktas evinde karsilastigi Galatasaray’a 1-0 maglup oldu. Maçin ardindan basin mensuplarina konusan Besiktas Futbol Sube Sorumlusu ve Basin Sözcüsü Feyyaz Uçar, "Takimin iyi mücadele ettigini, iyi mücadele ettigini düsünüyorum. Ellerinden geleni yaptilar. Belki son vuruslarda dikkatli davranabilseydik skor farkli olabilirdi. Zaman zaman oyunu çabuk baslatma çabamiz maçin hakemi tarafindan engellendi. Maçin yavas tempoda oynanmasina katkida bulundu. Biz bugün yil dönümünü kutlamak için buradaydik. Bugün rakibimiz kim olsaydi bu stat yine 50 bin kisi olacakti. Biz kendi yil dönümümüzü kutluyoruz. Bunu mutlulugunu yasiyoruz. Her sene de kutlamaya devam edecegiz. Bu maçin önemiyle ilgili baska seyler düsünmeyin, altinda baska sey aramayin. Biz dogdugumuz günü kutladik. Onun için omuz omuzaydik, birlikteydik. Besiktas taraftarinda tesekkür ediyorum" seklinde konustu.



"Kartal’i sigdiracak bir kafes, agirligini tasiyacak salincak yapilmadi, yapilmayacak"

Talihsiz bir olaya yasandiklarini ifade eden Uçar, "Bugün Galatasaray yönetimini agirladik. Maçin sonuna kadar hep beraber maç seyredildi, yemek yenildi. Ancak henüz Galatasaray yönetimi stadi terk etmemisken kurumsal olarak Galatasaray’in yazdigi bir tiwiti gördük. Baskanimiz onlarin yöneticilerinden bu tiwitin derhal silinmesini istedik. Önce silinecegini söylediler. Tiwit hale silinmis degil. Sabah bundan çok daha agir bir tiwit hemen silinmistir. Biz Besiktas’iz. Kartal’i sigdiracak bir kafes, agirligini tasiyacak salincak yapilmadi, yapilmayacak. Çünkü Kartal yükseklerde uçar. Biz rakiplerimizle sosyal medya araciligiyla görüsmek istemiyoruz. Karsilikli iyi niyetle konusabiliriz. Bu yapilan hareket hiç yakismadi. Bunu da belirtmek isterim. Çünkü farkli yerlere gidiyor. Ahlaki zedelenmeye dogru gidiyor. Üzülürüz. Biz saha içindeki mücadelemize devam edecegiz" diye konustu.



"VAR bizim aleyhimize var, lehimize yok"

Maçin hakemi Halil Umut Meler için de konusan Feyyaz Uçar, "Sadece sormak istiyorum. Ilk yaridaki ayni hakem yönetti. Kendisine bir saldirida bulunuldu. Sonradan bu maça veriliyor. Bir tane penalti pozisyonu var. Bize genelde VAR’dan hakem çagrilmiyor. VAR bizim aleyhimize var, lehimize yok. Adinin degistirsinler, ‘var yok’ koysunlar Besiktas için. Adil yönetim istiyoruz. Bugün yine sey oldu. Bir tane görüntü var. Rakip, Cenk’in formasindan asiliyor ama VAR çagirmiyor. Bizim oyuncumuz bence sari kart bile tartisilir, ikili mücadeleye gidiyor. Rakip oyuncu ufak temastan kendini yere atiyor, kasti bir sey yok. VAR’in orada çagirmasi da garip. Niye çagiriyor? Üzülüyoruz. Bu sekilde Türk futbolcu büyük yara aliyor. Ondan sonra Avrupa’da siradan ekiplere elenip, geliyoruz. Maçlara dokunmayin. Birakin iyi olan kazansin. Rekabeti bitirmeyin. Sahada iyi olan kazansin" degerlendirmesinde bulundu.

"Artik bazi seyleri asarak Avrupa’da basari elde etmeye çalisalim"

Degisen bir sey olmadigini söyleyen Uçar, "Türkiye’de nedense bir tek Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) baskani degisiyor devamli. Atananlar degisiyor. Ama aslinda degisen bir sey yok. Bizim dönemimizde de böyleydi. Ayni seyler, ayni hatalar devam ediyor. Bu hatalar hep ayni bazi takimlarin lehine, bazilarin da aleyhine devam ediyor. Son derece üzücü ve yakisiksiz bir durum. Bu sekilde rekabet ortamini bitirmeye hakki yok. Birakin hak eden kazansin ve sampiyon olsun. Avrupa’da da gidip güçlü bir sekilde mücadele etsin. Türk futbolu kalkinsin. Artik bahçemizdeki seylerden bu kadar mutlu olmayalim. Türk takimlarinin artik basarisi Avrupa’da yapacaklariyla ölçülsün istiyorum. Burada zaten her sene bir takim sampiyon oluyor. Sampiyonlugun yasanmadigi bir sene yasadik mi? Bir takim sezon sonu bir sekilde sampiyon oluyor zaten. Bu sene de iyi ya da kötü bir takim sampiyon olacak. Ama artik bazi seyleri asarak Avrupa’da basari elde etmeye çalisalim. Onun da yolu takimlar arasindaki rekabeti siki tutmakta yatiyor" ifadelerini kullandi.

Galatasaray Baskani Dursun Özbek’in TFF’yi istifaya davet etmesinin hatirlatilmasi üzerine Feyyaz Uçar, "Su anda zaten istifaya davet edilen bir federasyon söz konusu. Bu konuda kulüpler birligi olarak bir araya gelerek bir hamlede bulunmak isteniyorsa biz de destekleriz. Burada kulüplerin bir arada verecegi karar önemli. Ama Dursun Özbek böyle bir açiklama yapmissa biz de elimizden gelen destegi verebiliriz" dedi.



"Geçmis maçlara göre daha iyi bir Besiktas izledik"

Galatasaray karsisinda yeteri kadar pozisyona giren bir Besiktas oldugunu aktaran Uçar, "Sadece son paslarda ve gol vuruslarinda eksiklikler vardi. Tabii bunlar isin biraz daha bireysel tarafi. Atak olarak rakibimizden daha iyi oldugumuzu söyleyebilirim. Zaman içerisinde oyunumuzu daha da gelistirecegiz. Bugün geçmis maçlara göre daha iyi bir Besiktas izledik" diye konustu.

Ortada bir rapor varsa bunun açiklanmasi gerektigini vurgulayan Feyyaz Uçar, "Herhalde kendi aralarinda gidip gelmeyecek. Kamuoyuna açiklamak durumundalar. Biz de bunlari bekliyoruz. Herhalde zaman içerisinde açiklayacaklardir" seklinde konustu.

Karsilasmada önemli birkaç pozisyonun oldugunu söyleyen Uçar, "Semih’e bir hamle vardi. Yine pozisyon içerisinde geçistirildi. Sizde görüyorsunuz. Hep ayni seyleri konusmaktan biktik. Ama degisen bir sey olmuyor. Zaten Halil Umut Meler’in daha önceki maçlardaki istatistiklerine bakarsaniz kime ne kadar sari kart, kirmizi kart gösterdigini görürsünüz" degerlendirmesinde bulundu.

"Besiktas’in tepkisi seneye çok daha farkli ve agir olur"

Gelecek sene sampiyonluk hedefleri oldugunu aktaran Feyyaz Uçar, "Insallah seneye sampiyonluga oynayacagiz. Ve insallah hakemlerin tavirlari bu sekilde olmaz. Besiktas’in tepkisi seneye çok daha farkli ve agir olur. Bunu simdiden söyleyeyim. Bu söylediklerimi kimse tehdit olarak algilamasin. Bir adalet arzusu ve arayisidir. Bu sene hedefimiz ligi üçüncü bitirmek ve Türkiye Kupasi’ni almaktir" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA