Fernando Santos Açiklamasi 'Bu Maçin Hakki Beraberlikti'

Galatasaray karsisinda firsatlar yakalamalarina ragmen bunlari degerlendiremediklerini söyleyen Besiktas Teknik Direktörü Fernando Santos, maçin hakkinin ise beraberlik oldugunu dile getirdi.

Trendyol Süper Lig’in 28. haftasinda Besiktas, sahasinda Galatasaray’a 1-0 maglup oldu. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Besiktas Teknik Direktörü Fernando Santos açiklamalarda bulundu.

“Tabiri caizse maça maglup basladik

“Kaybetmek her zaman kötü” diyerek sözlerine baslayan Portekizli çalistirici, “Bugün çok erken gol yedik. Tabiri caizse maça maglup basladik ama oyuncularimin golden sonraki reaksiyonundan dolayi mutluyum. Denedik, çalistik, ilk yari firsatlar yakaladik ama golü bulamadik. Ikinci yari daha iyiydik. Baskili oynadik, öndeydik ama golü bulamadik. Kaybedince taraftar, ben, oyuncular mutlu degiliz. Kazanmamiz gerekiyordu ama oyuncularin gösterdigi çaba bence iyiydi. Iyi bir derbi oldugunu düsünüyorum. Iki takim da kazanmak için mücadele etti. Bence bu maçin hakki beraberlikti. Kaybetmeyi hak edecek bir maç oynamadik” ifadelerini kullandi.

“Cenk’in pozisyonu yüzde yüz penalti”

Cenk Tosun’un penalti pozisyonu ve Omar Colley’in kirmizi karti hakkinda gelen bir soruya Santos, “Hakemlerle ilgili konusan bir hoca degilim ve yaptiklari ise saygi duyuyorum. Hakemler hata yapabilir ama bu hatalar fazla olmaya basladi.

Cenk’in pozisyonu yüzde yüz penalti. Omar’in kirmizi karti çok süpheli. VAR’in çagirmamasi lazimdi. VAR, Omar’in pozisyonu için çagirirken, Cenk için çagirmadi. Adana Demirspor maçinda 2 penaltimiz verilmedi, Sivasspor maçinda penaltimiz VAR’dan döndü. Bugün 4. kez penaltimiz verildi.

Hakemlerle ilgili konusmuyorum, çok çalisiyoruz, Besiktas’in hakkinin yenmesine de izin vermem” cevabini verdi.

Bugün defansif oynadiklarini düsünmedigini dile getiren Fernando Santos, “Öyle oynasaydik bu kadar sans yakalamazdik. Hücum odakliydik, firsatlar yakaladik. Bu da defansif oynamadigimizin göstergesi. Defansif oynama özelligimiz var tabii ki ama teknik olarak bugün ofansif olarak oynadik” seklinde konustu.



“Rashica’nin atesi vardi”

69 yasindaki teknik adam, Semih Kiliçsoy’un, Galatasaray karsisinda mücadeleye 9 numara pozisyonunda basladigina dikkat çekerek, “Ardindan maç içerisinde sola da geçti. Ilk planimiz Semih’in önde olmasiydi ama bunlar olabiliyor. Onun performansindan dolayi mutluyum, çok çalisti. Rashica’nin atesi vardi. Bugün yüzde yüz olacagini da bilmiyorduk, bugün gayet iyiydi, çok çalisti. Taze kan olarak Ghezzal’i soktuk oyuna. Net pozisyon da yakaladi ama atamadi. Oyuncularimin çabasindan dolayi mutluyum. Gol bulmak için çok mücadele ettik ama son10-15 dakikada gergin oldugumuzu söyleyebilirim. Goller gelmeyince son 10-15 dakika koptuk oyundan” cümlelerine yer verdi.

“Aboubakar kisa zamanda bize yardimci olacak”

Fernando Santos, Aboubakar’in kisa zamanda eski performansini yakalayacagina inandigini belirterek, “Sakatlik sonrasi bir oyuncunun ritim kazanmasi kolay degil. Daha fazla süre alacak ve kisa zamanda oyun ritmini kazanip bize yardimci olacak” seklinde konustu.



“Bugün maçin çogu aninda Galatasaray’dan daha iyiydik”

Müsabakanin ilk yarisinda kaleyi bulan 1 sutlarinin olmasina ragmen firsatlar yakaladiklarini söyleyen tecrübeli çalistirici, “Galatasaray’in duran toplarda neler yapacagini biliyorduk çalistik ama golü hatadan yedik. Golden sonra 10-15 dakika etkilenmis olabilir fakat sonra oyunu ele geçirdik. Toplari kazandik, firsatlar bulduk. Bugün maçin çogu aninda Galatasaray’dan daha iyiydik” diye konustu.

Son olarak geçtigimiz sezon Fenerbahçe’yi çalistiran Teknik Direktör Jorge Jesus’un, ‘Bu ligin sportif gerçekligi yok. Bu ligde maçlar sahada kazanilmiyor’ sözleri hatirlatilan Santos, “Simdi buna biraz daha az gülüyorum. Çünkü fazlalasmaya basladi bu hatalar” degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA