Arzum Türkiye Kadinlar Satranç Sampiyonasi Basladi

Sehitkamil Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafindan düzenlenen Arzum Türkiye Kadinlar Satranç Sampiyonasi’na ev sahipligi yapiyor. Türkiye’nin en prestijli satranç sampiyonlarindan biri olan organizasyonda, bu yil 9 tur boyunca 100 kadin sporcu sampiyonluk için mücadele edecek.

Sehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen açilis seremonisine; Sehitkamil Kaymakami Ömer Hilmi Yamli, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Türkiye Satranç Federasyonu Baskani Gülkiz Tulay, Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Fikret Alincak, Gaziantep Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Hizmetleri Müdürü Levent Demir, Sehitkamil Belediye Spor Kulübü Baskani Hüseyin Rahmi Açikkol, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, kulüp yöneticileri, antrenör ve sporcular katildi.

“Kadinlarin Her Hamlesi, Her Adimda Basari Hikayesi” mottosu ile gerçeklestirilen Arzum Türkiye Kadinlar Satranç Sampiyonasi, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü de içine alan 3-9 Mart 2024 tarihleri arasinda Sehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam edecek. Sehitkamil Belediyesinin ev sahipliginde gerçeklestirilen sampiyonada dereceye giren sporculara toplam 250 bin TL nakdi ödül verilecek. Dereceye giren sporculara ayni zamanda Arzum tarafindan çesitli hediyeler de armagan edilecek.

“Milli Takim’a sporcularimizi gönderdik”

Satranç bransi özelinde Türk sporuna destek olmaya devam edeceklerini belirten Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Arzum Türkiye Kadinlar Satranç Sampiyonasi açilis töreninde yaptigi konusmada, “Sehitkamil Belediyesi olarak göreve geldigimiz andan itibaren seçmis oldugumuz ana branslardan birisi satranç. Bu noktada Sürekli Satranç Egitim Merkezimiz ile birlikte yalnizca kendi egitim merkezlerimizde degil, tabana yayilabilecek sekilde, ana siniflarindan baslamak üzere minik hamleleri de beraber baslattigimiz bir çalismamiz var. Ben, Federasyon Baskanimiza tesekkür ediyorum. Gerçekten önemsiyoruz ve bu önemseme de yalnizca kendi belediyemizi önemsemenin ötesinde istedigimiz tek bir sey var. Milli sporcular yetistirmek. Yarin, dünyanin her kösesinde ay-yildizli bayragimizi göndere çektirip, Istiklal Marsimizi okutturmak istiyoruz. Çok sükür, su anda Milli Takim’a sporcularimizi gönderdik. Insallah bugünkü gerçeklesecek olan bu turnuvayla birlikte 2024’ün enlerini çikartmis olacagiz. Avrupa yolunda tüm sporcularimiza basarilar diliyorum. Ben, katilimlarinizdan dolayi herkese ayri ayri tesekkür ederken, Federasyon Baskanimizin sahsinda tüm ekip arkadaslarimla birlikte emegi geçen bu organizasyondaki her bir bireye yürekten tesekkür ediyorum” dedi.

“Son derece mutlu oldugumu belirtmek isterim”

Sampiyonanin Gaziantep’te yapilmasindan duydugu memnuniyeti dile getiren Sehitkamil Kaymakami Ömer Hilmi Yamli, “Satranç Federasyonumuzu, sehrimizde, ilçemizde görmekten son derece mutlu oldugumu belirtmek isterim. Bireylerin zihinsel gelisimlerine bu kadar olumlu katki saglayan bir sporun sehrimizde, ilçemize, ülkemizde bu kadar gelismesi de ayri bir mutluluk kaynagi. Ben, federasyonumuza ve buraya gelen sporcularimiza, ev sahipliginden dolayi da Belediye Baskanimiza ve belediyemize çok tesekkür ederim. Sporcularimiza da basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Belediyemizin destegiyle bu önemli organizasyonu yapiyoruz”

Türk satrancinin son 11 yildaki yükselisinin dünya satranç otoritelerinin de dikkatini çektigini ve takdir topladigini belirten TSF Baskani Gülkiz Tulay, Türk satrancinin yükselisinde kadinlarin basarisi önemli role sahip oldugunu vurguladi. Federasyon Baskani Tulay, “Yillardan beri, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü içine alan haftada yapmaya gayret ettigimiz Türkiye Kadinlar Satranç Sampiyonasi, Türkiye Satranç Federasyonu’nun ön önemli etkinliklerinden, turnuvalarindan biridir. Bugün, burada ülkemizin degisik illerinden gelmis 100 kiymeti kadin sporcumuz var. Özellikle kadinlarin son zamanlarda satranç sporuna ilgi duymalari ve yöneticilik vasfinda da yer almalari, bizler için son derece önemli. Kadinlarimizin, kizlarimizin, sporun her alaninda olmalariyla gurur duyuyoruz ve böylesine organizasyonlarin, sampiyonalarin da tüm ülkeye örnek olmasini arzu ediyoruz. Son yillarda yerel yönetimlerimizin destegini almak, Türkiye Satranç Federasyonunun gücüne güç katmistir. Burada, ülkemizin en güzel illerinden biri olan Gaziantep’te, Sehitkamil Belediyemizin destegiyle bu önemli organizasyonu yapiyoruz. Ben özellikle sadece bu sampiyonasinin içindeyim. Son yillarda Türk satrancina, Gaziantep satrancina ve Milli Takim sporcularina verdikleri desteklerden dolayi Belediye Baskanimiza özellikle tesekkür ediyorum. Sag olsunlar, var olsunlar. Belediye Baskanlarimizin destegi, bizim satranç sporunda; dünyada, Avrupa’da söz sahibi olmamizi elbette saglayan etkenlerden biri. Türk kadinlarina yarasir bir sekil almis bu sampiyonada emek veren, destek olan herkese gönül dogusu tesekkür ediyorum ve sporcularima basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA