Vanli Dagcilar 2 Bin 781 Rakimli Daga Tirmandi

Rota Doga Sporlari Kulübü üyesi bir grup dagci, Gevas ilçe sinirinda yer alan 2 bin 781 rakimli Tazarine Dagi’na kesif tirmanisi yapti.

Van Gölü Havzasi’ni tanitmak ve doga bilinci kazandirmak üzere etkinlikler düzenleyen Rota Doga Sporlari Kulübü, her hafta farkli bir noktada etkinlik düzenliyor. Zorlu kis sartlarina ragmen yeni zirve kesiflerine devam eden dagcilar, 2 bin 781 rakimli Tazarine Dagi’na tirmandi.

Her hafta profesyonel sekilde kesif yapan dagcilar, daga tirmanmak için Gevas ilçesine bagli Dagyöre Mahallesinde bir araya geldi. Asiri rüzgâr ve düsük sicakliklara ragmen tirmanis rotasini basariyla tamamlayan dagcilar, zirvede Van Gölü’nün essiz manzarasiyla karsilasti.

Konuya iliskin bilgi veren Rota Doga Sporlari Kulübü yöneticilerinden Sedat Karacan, Van Gölü Havzasi’nda bulunan daglarin tanitimini yapmaya devam ettiklerini belirtti.

Karacan, “Kesif sirasinda ayni dag sirasi içerisinde bulunan ve halk arasinda Gûhura Mîhê (3017) ve Warê Gezê (3142) adiyla bilinen iki ayri zirve içinde rota olusturduk. Amacimiz Van il sinirlari içerisinde bulunan bütün zirvelere çikmaktir. Özellikle rotasi bulunmayan ve ismi bile bilinmeyen daglar için rota olusturarak gelecek dagcilara kolaylik saglamaktayiz” dedi.

Kaynak: İHA