Süper Lig'in En Centilmen Takimi Trabzonspor

Trendyol Süper Lig’de geride kalan 30. haftada en centilmen takim Trabzonspor oldu. Bugünlerde saha olaylariyla anilan bordo-mavililer Fair-play siralamasinda ilk sirada yer aliyor.

Trendyol Süper Lig’de, sahasinda konuk ettigi Fenerbahçe maçinda yasanan saha olaylariyla gündemde olan Trabzonspor, geride kalan 30 haftada ligin en centilmen takimi oldu. Bordo-mavililer suana kadar 1 kirmizi kart görürken, 45 de sari kart gördü. Lig’de en çok kirmizi kart gören takim ise 7 kirmizi kart ile Adana Demirspor oldu. Lig’in en az sari kart gören takimlari 45 kart ile Trabzonspor ve MKE Ankaragücü oldu.

Sampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray 55 sari kart ve 1 kirmizi kart görürken, Fenerbahçe ise 69 sari kart ve 4 kirmizi kart gördü. Besiktas ise 68 sari kart ve 3 kirmizi kart gördü.

Hatayspor 80 sari kart görürken, Alanyaspor ise 75 sari kart gördü. Fatih Karagümrük ise 73 sari kart ile en çok sari kart gören takimlar oldu.

En az kart gören kaleciler oldu

Trendyol Süper Lig’de en az kart görenler ise kaleciler oldu. Lig’in 1 numaralari 61 sari kart ve 3 kirmizi kart gördü. En çok kart gören bölge ise savunma hatti oldu. Stoper oyunculari 456 sari kart görürken 9 kez çift sari karttan kirmizi kart, 10 kez de direk kirmizi kart gördüler. Orta saha oyunculari 384 sari kart 13 çift sari karttan kirmizi kart ve 6 kez de direk kirmizi kart gördüler. Forvet oyunculari ise 322 sari kart görürken, 9 kez çift sari karttan kirmizi kart, 6 kez de direk kirmizi kart gördüler.

Bir sezonda iki kirmizi kart görenler

Trendyol Süper Lig’de bu sezon 4 oyuncu iki kez kirmizi kart gördü. Fenerbahçe’den Ismail Yüksek, Gaziantep FK’dan Alexandru Maxim, Basaksehir’den João Figueiredo ve Pendikspor’dan Welinton 2023-2024 sezonunda iki kez kirmizi kart gören oyuncular oldu.

Avci’da en centilmen teknik direktör olmustu

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, geçtigimiz ay en centilmen teknik direktör olarak seçilmisti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Fair-play ödülleri Subat 2024’te Avci, Adana Demirspor’u 1-0 yendikleri maçin ardindan yaptigi maç sonu açiklamasinda sari kart görmesine sebep olan davranisindan dolayi özür diledigini belirterek yaptigi olumsuz hareketin farkina vardigini ifade etmesi ve özür dilemesi üzerine Fair-Play degerlerini öne çikaran bu davranisi nedeniyle Subat 2024 ayinin en centilmen Teknik Direktörü ödülüne layik görülmüstü.

Kaynak: İHA