Baris Alper Yilmaz 'Dalya' Demeye Hazirlaniyor

Galatasarayli futbolcu Baris Alper Yilmaz, Hatayspor maçinda oynamasi durumunda sari-kirmizili formayla 100. resmi karsilasmasina çikacak.

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasinda sali günü Hatayspor ile evinde mücadele edecek olan Galatasaray’da Baris Alper Yilmaz, sari-kirmizililardaki kariyerinde önemli bir esigi geçecek. Baris Alper, bordo-beyazlilar karsisinda görev almasi durumda Galatasaray ile 100. resmi maçina çikacak.

2021 yilinda 1. Lig ekiplerinden Ankara Keçiörengücü’nden transfer edilen 23 yasindaki futbolcu, gösterdigi performansla dikkatleri üzerine çekiyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un ona farkli pozisyonlarda verdigi görevleri de basarili bir sekilde uygulayan Baris Alper Yilmaz, sari-kirmizililarda santrfor, sag kanat, sol kanat, orta saha, sol bek ve sag bek bölgelerinde oynadi.

99 maç, 8 gol, 1 sampiyonluk

Baris Alper, Galatasaray ile Trendyol Süper Lig’de 71, UEFA Sampiyonlar Ligi gruplari ve elemelerinde 13, Ziraat Türkiye Kupasi’nda 9 ve UEFA Avrupa Ligi’nde ve elemelerinde de 6 olmak üzere toplam 99 resmi müsabakaya çikti. Basarili futbolcu söz konusu karsilasmalarda da 8 kez rakip fileleri havalandirdi.

23 yasindaki futbolcu geçtigimiz sezon sari-kirmizililar ile Süper Lig’de sampiyonluk da yasadi.

Bu sezonun en istikrarli futbolcusu

Baris Alper Yilmaz ayrica bu sezon Galatasaray’in en istikrarli futbolcusu oldu. Yilmaz, Galatasaray’in Trendyol Süper Lig, UEFA Sampiyonlar Ligi gruplari ve elemeleri, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupasi’nda oynadigi 47 resmi mücadelenin 46’inda süre aldi. 23 yasindaki futbolcu oynamadigi tek mücadele olan Sivasspor deplasmaninda da sari kart cezalisiydi.

Galatasaray, Baris Alper Yilmaz’in sözlesmesini geçtigimiz yil 2026-2027 sezonu sonuna kadar uzatti.

Kaynak: İHA