Abdullah Avci Açiklamasi 'Akademimizi Çok Daha Verimli Hale Getirmek Istiyoruz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Özkan Sümer Futbol Akademisi’ni ziyaret etti. Akademi Direktörü Ilker Erdem tarafindan karsilanan, Avci daha sonra akademide bulunan tüm antrenörlere bir sunum yapti.

Kariyerine altyapi takimlarinda görev alarak basladigini belirten Avci, “Bu zamana kadar çalistigim hem kulüp hem de milli takimda akademi organizasyonlarinin saglikli bir sekilde olusmasina ve islemesine büyük önem verdim. Bu yörenin bir çocugu olarak Trabzonspor’a geldikten sonra A takimla sampiyonluk ve kupalar kazanirken burasi için ‘verimli topraklar’ ifadesini kullanmistim. Geçmisten bu zamana kadar veya yakin tarihe baktigimizda, yani sampiyon olan takimda da bu kaynaktan çikmis 4-5 oyuncu görüyoruz. Buranin kültüründe oyuncu yetistirmek var. Önemli olan bunu daha iyi dizayn edebilmek. Bu yüzden akademi bizim için çok önemli. Double Pass bu amaçla çalismalarini sürdürüyor. Akademimizi daha egitimli, daha bilinçli, daha kullanilabilir ve özel çalismalarla daha iyi bir hale getirmek istiyoruz. A takima çikacak oyuncularimizin yukarida yapilacak çalismalara karsilik verebilmesi için sizlerin de bizim maçlara nasil hazirlandigimizi, savunmada ve hücumda neler yaptigimizi ve analizlerde neleri kullanmamiz gerektigini bilmenizi istedik. Bizimle ayni zamanda, yan sahada çalismalarini sürdüren U19 takimimizdaki gelisimi takip ediyoruz. Mesafe kat ediyorlar. Gelen oyuncular organizasyonun içerisinde gerekliliklere cevap vermeye çalisiyor. Önümüzdeki sezon hedeflerimiz arasinda altyapi antrenörlerimizi belli araliklarla bünyemize alip kendileriyle daha fazla çalismak var. Bu uzun süredir benim aklimda olan bir çalismaydi” ifadelerini kullandi.

Teknik Direktör Abdullah Avci daha sonra “Savunma ve hücum” basliklari altinda sunumuna devam etti. Avci, savunma prensiplerini basligi altinda; ön alan baskisi, 2. bölgede agresif alan savunmasi, 1. bölgede pozisyon alma, kaybedilen toplara baski konularini anlatirken, hücum prensipleri basligi altinda ise; topa sahip olma, geriden oyun kurma, direkt hücumlar, saha parselasyonu, yardimci kosular, bloklar arasi paslar ve geçis hücumlari konulari üzerine detayli bir sunum yapti.

Akademide görevli antrenörler, sunumun ardindan Teknik Direktör Abdullah Avci’nin davetiyle A takiminin antrenmanini takip etti ve daha sonra birlikte iftar yaptilar.

Kaynak: İHA