Ugurcan Yazgili'nin Hedefi Konyaspor'un Efsaneleri Arasina Girmek

Konyaspor’un 25 yasindaki stoperi Ugurcan Yazgili, performansini artirarak takimina daha fazla katki saglamak istedigini ve Konyaspor’un efsaneleri arasina adini yazdirmayi hedefledigini söyledi.

Konyaspor’a, 2021-2022 sezonunda Adanaspor’dan transfer olan Ugurcan Yazgili, çok çalistigini ve takimina daha da katki vermek istedigini belirtti.

Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulunan Yazgili, bu sezon zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade ederek, “Yasadigimiz sansizliklar var. Kötü gidisatimiz vardi, onu pozitife çevirdik. Yeni hocamiz ile iyi bir ivme yakaladik. Son zamanlarda performansimizin da arttiginin farkindayiz ama bunun yetmeyeceginin de farkindayiz. Daha da üstüne çikmamiz gerekiyor. Son haftalarda sanssiz sekilde puanlar biraktik. Kazanabilecegimiz maçlari berabere bitirdik. Özellikle iç sahada taraftarimizin destegi ile taraftarlarimiza daha farkli bir Konyaspor izletmeye basladik. Taraftarlarimizin destegi ile bizim de performansimiz artti. Önümüzde Trabzon maçi var. Yine taraftarlarimizin destegi ile galip gelerek alt siralardan uzaklasmak istiyoruz. Bu sezonu en iyi sekilde, en iyi yerde bitirip insallah Konyaspor’u önümüzdeki sezon hak ettigi yerlere, Avrupa’ya götürme hedefinde olacagiz” seklinde konustu.



“Hocalarin hepsinden bir seyler ögrenmeye çalistim”

Yesil-beyazli ekibin bu sezon 3 hoca degisikligine gittigini hatirlatan 25 yasindaki stoper, “Bu sezon 3 farkli hoca ile çalistim. Hocalarin hepsinden bir seyler ögrenmeye çalistim. Onlar bana sahada nerede görev verirlerse de çikip elimden gelen her seyi yapmaya çalistim. Performansimi artirmak istiyorum, daha da üstüne çikmak istiyorum. Çünkü takimima katki saglamak istiyorum. Takimima katki verebilirsem daha fazla mutlu oluyorum ve kendimi daha rahat hissediyorum. Insallah performansimi artiririm ve uzun yillar takimima destek olmak için her seyimi veririm” diye konustu.



“Konyaspor’da unutamadigim maç olarak Avrupa maçini diyebilirim”

Genç stoper Ugurcan Yazgili, Konyaspor’da unutamadigi ve ’öyle bitmeseydi’ dedigi Vaduz maçini anlatti. Yazgili, “Konyaspor’da unutamadigim maç olarak Avrupa maçini diyebilirim. Orada bir talihsizlik yasadim. Ama o gün o sartlar altinda o zeminde benim yerimde baska biri olsa belki de ayni sekilde olacakti. Çünkü oradaki hatanin sadece benim hatam oldugunu düsünmüyorum. Tabii ki hatalarimizdan ders çikarip performansimi yüksege çekebilmek için düsündüm. Burada gerçekten inanilmaz derece çok çalistim. Bu sene de çalismalarimin karsiligini bir nebze de olsa almaya basladim. Çalismalarimi devam ettirip insallah performansimi en üst seviyeye çikarmak istiyorum” cümlelerine yer verdi.

“Konyaspor gerçekten Türkiye liginde ilk 5’te olan bir takim”

Basarili futbolcu, adini Konyaspor’un efsaneleri arasina yazdirmak istedigini de dile getirerek, “Konyaspor’un efsaneleri arasina adimi yazdirmak insallah bana da nasip olur. Çünkü Konyaspor gerçekten Türkiye liginde ilk 5’te olan bir takim. Çünkü Anadolu’nun en büyük takimi ve tarihi de basarilar ile dolu. Her sene hedefi olan bir takim. Ligimizde de görüyoruz. Çok fazla hedefi olmayan takim oluyor ama Konyaspor her zaman hedefi olan bir takim oldu. Sehri, tesisi, camiasi ve taraftari ile basariyi, Avrupa’yi, sampiyonluklari, kupalari hak eden bir takim. Insallah ben de burada uzun yillar oynayip efsaneler arasina girersem ne mutlu bana” dedi.

Milli takim formasini giymenin en büyük hedefi oldugunu sözlerine ekleyen Ugurcan Yazgili, “Milli takim her Türk gencinin hayalidir. Benim de hayalim. Insallah bana da nasip olur milli formayi giymek. Tabii ki benim de hedefim A Milli Takim’da forma giymek” açiklamasini yapti.

“Etli ekmegi seviyorum”

Ugurcan, Konya’nin havasina zor alistigini ama yemeklerini çok sevdigini de söyleyerek, “Aslen Sanliurfaliyim ama Diyarbakir’da yasiyoruz. Diyarbakir ve Sanliurfa da gerçekten çok sicak. Konya’ya ilk geldigimde, ilk sezon özellikle inanilmaz derece zorlanmistim. -15, -20 dereceleri gördüm. Geçen sene de fena degildi ama bu sene iklim güzel geçti, kar 1 kere yagdi. Ama sehri, Konya’yi çok seviyorum. Hava konusunda sadece kislari biraz sikinti, onu da bu sene fazla yasamadik. Bu sene biraz rahattim. Konya’nin yemekleri çok güzel, seviyorum. Etli ekmegi de seviyorum. Öyle çok da yemiyorum. 1 porsiyon benim için yeterli oluyor” ifadelerini kullandi.

Bu sezon Konyaspor’un oynadigi 30 maçin 28’inde forma giyen 25 yasindaki stoper, takimina 2 gol ve 1 asistlik katki sagladi.

Kaynak: İHA