Pamukkale Belediyespor Süper Lig Yolunda

Türkiye Basketbol Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig Play-off Grubu Yari final 1.maçinda Pamukkale Belediyespor, Cumartesi günü Sanliurfa Bedensel Engelliler ile mücadele edecek. Mavi-beyazli takim Süper Lig yolundaki bu engeli de asmak istiyor.



Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi, 2023-2024 sezonunu sampiyonlukla tamamlamak istiyor. Bu sezon 1. Lig’de oynadigi 16 maçin 15’ini kazanan mavi-beyazli takim, grubunu lider olarak tamamlamisti. Play-off’a adini yazdiran Pamukkale Belediyespor, çeyrek finalde Diyarbakir Amed Sportif ile karsilasmisti. Mavi-beyazli takim ilk maçta Denizli’de 74-39 yendigi rakibini deplasmanda da 77-41’lik skorla geçerek adini yari finale yazdirdi.

Ilk Maç Cumartesi Günü

Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi, 1. Lig Play-off Yari Final ilk maçinda 30 Mart 2024 Cumartesi günü Sanliurfa Bedensel Engelliler’i agirlayacak. Hasan Güngör Spor Salonu’nda saat 12.00’de baslayacak olan maçi kazanmak isteyen Pamukkale Belediyespor, 1 hafta sonra deplasmanda yapilacak olan rövans maçina rahat çikmayi planliyor. Antrenör Erol Kayhan gözetiminde çalismalarina devam eden mavi-beyazli takim bu turu geçtigi takdirde 2024-2025 sezonunda Süper Lig’e yükselmis olacak. Mavi-beyazli takim Play-off finalinde ise Batman Engelliler – Beta Enerji Adana Engelliler eslesmesinin galibiyle siralama maçi oynayacak. Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi Antrenörü Erol Kayhan, takimin sezonun ilk haftasinda Izmir RSK ile oynadigi maçi kaybettikten sonra oynadigi tüm maçlari kazandigini ifade ederek, “Sezona sampiyonluk hedefiyle çikmistik. Grup maçlarini lider olarak tamamladik. Çeyrek finalde Diyarbakir Amed Sportif’i eleyip yari finale çiktik. Yari finalde de Cumartesi günü Sanliurfa Engelliler ile 2 maç oynayacagiz. Hedefimiz bu maçlari kazanarak Süper Lig biletini almak. Bize ilk günden bu yana destek veren Pamukkale Belediyespor Onursal Baskani ve Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki’ye ve yönetim kuruluna çok tesekkür ediyoruz. Cumartesi günü saat 12.00’de baslayacak olan maça tüm Denizli halkini davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA