Karsiyaka, Stadyum Için Taraftar Mitingi Düzenledi

Yillar önce yikilan stadyumunu geri isteyen Karsiyaka taraftari, bir ilke imza atarak taraftar mitingi düzenledi. Mitingde açiklamalarda bulunan Karsiyaka Spor Kulübü Baskani Ilker Ergüllü, “10 yil önce burasi bilmedigimiz bir sebepten dolayi yikildi ve artik biz stadyumumuzu geri istiyoruz” dedi.

Izmir’in en köklü kulübü olan Karsiyaka, 31 Mart Yerel Seçimlerine az bir süre kala yönetim, sporcular, camia ve binlerce taraftar birlesip, senelerdir yapimini bekledikleri yeni stadyum için Türkiye’nin ilk taraftar mitingini gerçeklestirdi. 2015 yilinda yeni stadyum projesi kapsaminda yikilan eski Karsiyaka Ilçe Stadi’nin atil kalan arazisinde düzenlenen mitingde açiklamalarda bulunan Karsiyaka Spor Kulübü Baskani Ilker Ergüllü, “Öncelikle degerli vaktini ayirip buraya gelen herkese çok tesekkür ediyorum. Taraftarimizin bu hafta basi yaktigi atese biz de yönetim olarak eslik ettik. Sonucu da su anda gördügüm kadariyla muhtesem oldu. Karsiyaka Spor Kulübü her seyden önce bir egitim ögretim kurumudur. Yillarca birçok gence spor hayatiyla birlikte kötü aliskanliklara bulasmadan büyüme imkani saglamistir. Birçok sporcu yetismesini saglamistir. Burasi da bizim okul binamizdir. 10 yil önce burasi bilmedigimiz bir sebepten dolayi yikildi ve biz artik geri istiyoruz. Izmir’in önde gelenleri bize destek olmali ve Karsiyaka stadyumunu geri almali. Sizlere de bunun için büyük bir is düsüyor. Hep beraber bunu basaracagiz” dedi.



“Karsiyaka’nin stada ihtiyaci var”

Söz hakki verildigi için mutlu oldugunu ifade eden Karsiyaka Spor Kulübü Kaptani Haydar Yilmaz, “Bu tarz konusmalara çok alisik degilim. Karsiyaka’nin bu stada çok ihtiyaci var. Bu hakli bir isyan ve hakli bir direnistir. Karsiyaka stadini istiyor. Hep birlikte bunu basaracagiz” dedi.



“Yeter diyoruz”

Karsiyaka Voleybol oyuncusu Selen Naz Kiran, “Kulübümüzün stadyumu yikildi maalesef yillar geçmesine ragmen yerine bir türlü yeni tesis yapilmiyor. Artik bu duruma sessiz kalmak mümkün degil. Yillardir umutla gelecek günleri bekliyoruz fakat artik sabrimiz tükeniyor. Buradaki o eski heyecani yikintilar ve umutsuzluklar almis durumda. Yillarca emek verdigimiz ter döktügümüz ve ruhumuzu verdigimiz bu alani geri istiyoruz. Sadece bir spor tesisi degil ayni zamanda topluluk merkezi olacak stadyumumuz için yetkililerden bir adim bekliyoruz. Karsiyaka Spor Kulübü olarak artik yeter diyoruz” seklinde konustu.



“Stadyumu hak ediyoruz”

Karsiyaka’da dogup büyüdügünü ve bu kulüpte yetistigini dile getiren Mert Celep: “Buradaki herkese verdikleri desteklerden dolayi tesekkür ediyorum. Çok mutluyum. Tüm çocuklugum bu stadyumda geçti. Çogu zaman idmanlarimizi burada yaptik. Ama maalesef bilmedigimiz sebeplerden dolayi birkaç sene önce bu stadyumu yiktilar. Artik bize yillardir verilen sözlerin tutulmasini istiyoruz. Ben Karsiyaka Spor Kulübü’nün ve taraftarinin bu stadyumu sonuna kadar hak ettigini düsünüyorum.

Öte yandan düzenlenen taraftar mitingine CHP Izmir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Cemil Tugay, IYI Parti Adayi Ümit Özlale, IYI Parti Karsiyaka Belediye Baskan Adayi Yetkin Hafizoglu AK Parti Karsiyaka Belediye Baskan Adayi Ismail Çiftçioglu katilim gösterdi.

Kaynak: İHA