Karadeniz'de Balikçilar Erken Paydos Etti

Karadeniz’de balikçilar, balik boylarinin istenilen seviyede olmamasi nedeniyle erken paydos yapti. Balikçilar, sürdürülebilen avciligin devami için paydos ederek, gelecek sezon için hazirliklara basladiklarini söylediler.

1 Eylül 2023 tarihinde ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açilan Karadenizli balikçilar, sezon bitmeden avlanmayi birakti. Balikçilar, denizde avciligin azalmasi, mevcut baliklarin boylarinin da istenilen seviyede olmamasi nedeniyle 15 Nisan tarihinde baslayacak olan av yasagi öncesi teknelerini limanlara çekerek, tekne ve ag bakimlari için çalismalara basladi.

Balikçilar, palamut ve istavritten bekledikleri kadar av yapamadiklarini belirttiler.

“Sezonu bir ay erken biraktik”

Balikçi teknesi reisi Birol Karadeniz, artan maliyetler ve azalan avcilik nedeniyle sezonu erken biraktiklarini söyledi.

Karadeniz, “Baliklar da incelmisti ve tutmak istemedik. Bu nedenle sezonu bir ay erken biraktik. Simdi aglarimizdaki tamirat islerini yapiyoruz. Hem bu sayede Ramazan ayinda vakit geçiriyoruz. Allah izin verirse bayramdan sonra bütün bakimlarimiza tam olarak baslariz” diye konustu.



“Gelecek sezona hazirlaniyoruz”

Haci Memis isimli balikçi da sezonu erken biraktiklarini, simdi ise tekne ve ag bakimlarina basladiklarini kaydederek, “Bu sene palamut olmadi, istavrit az oldu. Biz de riske girmedik ve sezonu erken biraktik. Su an palamut aglarinin onarimini yaparak, gelecek sezon için hazirlik yapiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA