FIBA Avrupa Kupasi Açiklamasi Varese Açiklamasi 81 - Bahçesehir Koleji Açiklamasi 80

FIBA Avrupa Kupasi Yari Finali ilk maçinda Bahçesehir Koleji, Pallacanestro Varese’ye deplasmanda 81-80’lik skorla maglup oldu.

FIBA Avrupa Kupasi Yari Finali ilk maçinda Bahçesehir Koleji, Italyan ekibi Pallacanestro Varese ile deplasmanda karsi karsiya geldi. Ev sahibinin Spencer ile buldugu ilk baskete Bahçesehir Bouteille’nin 3 sayilik atisiyla karsilik verdi. Mavi-beyazlilar ilk dakikalarda Scrubb, Cavanaugh ve Bouteille’nin basarili atislariyla oyunda üstünlügü ele aldi. Italyan ekibi Spencer ve Moretti ile sayilar bularak dengeyi saglamaya çalissa da Bahçesehir savunma ribaundunda basarili oldu ve ilk periyodun son 22 saniyesinde 7 farka ulasti. Varese girdigi ataklarda isabet bulamazken ilk çeyrek Bahçesehir Koleji lehine sonuçlandi. (19-26)

Karsilikli sayilarla baslayan 2. periyotta, Muhammed Baygül’ün kaydettigi 3’lük sonrasi Bahçesehir skoru 36-25 yaparak en fazla farki açmis oldu. Italyan ekibi Moretti, Besson ve Brown ile farki kapatirken, 2 dakika 43 saniye kala mücadelede esitlik saglandi. (40-40)

Mavi-beyazlilar Boutsiele’in kullandigi serbest atislarda isabet bulamazken, kirmizi-beyazlilar Mannion’un üçlügüyle soyunma odasina önde girdi. (48-45)

3. periyoda konuk ekip, Muhammed ve Bouteille’nin atislariyla 6-0’lik seri yakalayarak basladi.

Varese, bu çeyrekte etkili hücumlarla dönerken, Brown kaydettigi 3 sayilik atisla takimini öne geçirdi ve skoru da 62-59 yapti. Bahçesehir, Berkay Candan ve Axel Bouteille ile sayilar bulurken savunmada da ribaundlarda etkili oldu ve son periyoda 70-66’lik skorla önde girdi. Son çeyregin ilk dakikalarinda iki takim da sayi bulmakta zorlandi. Kirmizi-beyazlilar 4 dakika kala karsilasmada öne geçti. (74-73)

Bahçesehir Koleji, son bölümde üst üste atislari kaçirirken, Varese de son dakikaya öne girdi. Son dakikada Axel Bouteille’in üç sayilik atisina Mannion karsilik verdi. Italyan ekibi müsabakadan 81-80’lik skorla galip ayrildi. Italyan ekibinde Davide Moretti 17 ve Hugo Besson 16 sayi ile galibiyette önemli rol oynarken, Bahçesehir’de Axel Bouteille’nin 23 sayisi maglubiyete engel olamadi.

Yari final serisinin ikinci maçi 3 Nisan Çarsamba günü Istanbul’da oynanacak.

Öte yandan karsilasmayi Besiktas Kulübü Baskani Hasan Arat ve Ikinci Baskani Hüseyin Yücel de tribünden takip etti.

Salon: Itelyum Arena

Hakemler: Gatis Salins (Letonya), Martin Horozov (Bulgaristan), Mihkel Manniste (Estonya)

Pallacanestro Varese: Nico Mannion 15, Scott Ulaneo 5, Skylar Spencer 10, Tomas Woldetensae 3, Davide Moretti 17, Sean McDermott 7, Hugo Besson 16, Gabe Brown 8

Basantrenör: Thomas Michael Bialaszewski

Bahçesehir Koleji: Muhammed Baygül 9, George Earl Kell 9, Egemen Güven, Jerry Boutsiele 10, Egehan Erna, Tony Taylor 3, Phil Scrubb 2, Berkay Candan 7, Tyler Cavanaugh 15, Ahmet Yilmaz 2, Axel Bouteille 23

Basantrenör: Dejan Radonjic

1. Periyot: 19-26 (Bahçesehir Koleji lehine)

Devre: 48-45 (Varese lehine)

3. Periyot: 66-70 (Bahçehir Koleji lehine)

Kaynak: İHA