Down Sendromlu Lise Ögrencisi Abdullah Inan'dan Önemli Basari

Antalya’da 33 ülkenin katilimiyla düzenlenen Trisome Oyunlari’nda, down sendromlu lise ögrencisi Abdullah Inan, 2 altin, 2 bronz madalya ile dünya rekoru kirarak önemli bir basariya imza atti.

Antalya’da 19-25 Mart tarihleri arasinda düzenlenen Down Sendromlular Olimpiyat Oyunlari’na (Trisome-Games 2024) katilan 17 yasindaki Abdullah Inan, 4 bin 100 metre ve 4 bin 400 metrede bayrak dünya rekoru, uzun atlamada ile cirit atmada ise dünya 3.’sü olmak üzere 2 altin, 2 bronz toplamda 4 madalya kazanarak önemli bir basariya imza atti.

Sergiledigi basaridan dolayi çok mutlu oldugunu, hedefinin sonraki yarismalarda da ayni basariyi yakalamak oldugunu belirten Abdullah Inan, “Yarismalar Antalya’da yapildi. 4x100 ve 4x400 bayrak yarisinda altin madalya aldim. Cirit ve uzun atlama dallarinda ise üçüncü oldum. Yarismalara antrenörüm Ömer Yumak nezaretinde hazirlandim. Yaklasik 1.5 senedir çalismalarimi sürdürüyordum. Çok mutluyum. Bundan sonraki yarismalara da katilacagim” dedi.



1.5 yil içinde aldigi madalyalar ile parmak isirtti

Oglunun basarisindan dolayi büyük bir mutluluk duydugunu, yarismalara da 1.5 yildir hazirlandiklarini kaydeden anne Müzeyyen Inan ise, “Oglum Sehit Ünal Biçakçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 10. sinifta okuyor. 1.5 yildir sporla ilgileniyor. Antrenör Ömer Yumak çalistiriyor. 1.5 yilda çok güzel basarilara imza atti. Önce il birincisi oldu. Burada sahamiz olmadigi için Samsun’da yaristi, orada 2 altin madalya kazandi. Daha sonra Türkiye sampiyonasina katildi.

Ciritte 1 altin, gülle atmada ikinci oldu. Milli takima çagrildi, sonrasinda dünya sampiyonasina katildi.

Orada 4x100 ve 4x400’de 2 altin madalya kazandi. Cirit atmada ve uzun atlamada üçüncü oldu. Bu dallarda da basarili olacakti ancak hastalandi” diye konustu.



"Kisitli imkanlar içerisinde basariyi yakaladik"

Oglunun kisitli imkanlarla idman yaparak yarismaya hazirlandigini ifade eden anne Inan, “Babasi iki yil önce vefat etti. Aradan 5-6 ay geçtikten sonra oglumun çok üzüntülü oldugunu gördüm. Ben de spora yazdirayim dedim. Ömer Yumak hocamiz oglumu çalistirdiginda basarili olacagini hissetti. Antrenmanlarini hiç aksatmadi. Kendim getirip götürdüm. Hocamiz gösterdi, oglum uyguladi, üçümüz bu basariyi kazandik. Hiç tatil yapmadi, karsiligini da aldik. Bir ay Sögütlü’deki atletizm pistinde çalistiktan sonra burasi tadilata girdi. Futbol sahasi ve parkta çalisti. Yerimiz de malzemede dogru dürüst yoktu. Bu sekilde çalisarak bu basariyi elde etti. Çocugumun dersleri de iyi. Normal çocuklar arasinda okuyor, tesekkür de aldi. Okul olsun, spor olsun ögretince kavrayabiliyor. Tek çocugum var onunla gurur duyuyorum. Güzel bir seyler yaptik daha da arkasi gelecek insallah” seklinde konustu.

Kaynak: İHA