Antalyaspor Baskani Boztepe Açiklamasi 'Ilahi Adalet Diye Bir Sey Var'

Antalyaspor Baskani Sinan Boztepe, MHK toplantisinin sosyal medyada paylasilmasinin ardindan yaptigi açiklamada, "Ilahi adalet diye bir sey var. Gerçekler çok uzun sürmeden ortaya çikti. Ortaya çiktigi için de hakli haykirislarimizi tüm Türkiye duymus oldu" dedi.

Antalyaspor Kulübü Baskani Sinan Boztepe ve Antalyaspor Asbaskani Alkan Evren, düzenlenen iftar programinda gazetecilerle bir araya geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Egitimcisi Hugh Dallas’in hakemlerle çevrim içi yaptigi toplantinin görüntülerinin sosyal medyada paylasilmasina iliskin görüslerini açiklayan Boztepe, Galatasaray maçinin ardindan yaptigi haykirislarin hakliliginin ortaya çiktigini söyledi.



Kendilerinden 3 puanin alinip göz göre göre rakibe verildigini belirten Boztepe, "Anadolu kulüpleri olarak ya da Antalyaspor olarak hakkimizin yenmesine, yenilmesine müsaade etmeyecegimizi her platformda söylüyoruz. Bundan sonra da bunun arkasinda duracagiz. Ilahi adalet diye bir sey var. Gerçekler çok uzun sürmeden ortaya çikti. Ortaya çiktigi için de hakli haykirislarimizi tüm Türkiye duymus oldu. Bununla ilgili çok sayida özürle beraber basari ve destek mesajlari aliyoruz. Çok sükür mutluyuz" diye konustu.



"Kim haksizliga çanak tutuyorsa görev almamali"

Kulüpler Birligi Toplantisi’nda bu konulari detayli bir sekilde masaya yatiracaklarini ifade eden Boztepe, "Bu saatten sonra Türkiye Futbol Federasyonu, MHK ya da baska bir kurum kim haksizlik yapiyorsa, haksizliga çanak tutuyorsa görev almamali. Bunu yapanlar bu tür kutsal görevlerin basinda olmamali" dedi.

Temiz, saibesiz bir lig için bütün çözümlere açik olduklarini dile getiren Sinan Boztepe, bu ligin kaliteli bir ortama gelmesi için yabanci hakem çözümse kulüp olarak destek olacaklarini söyledi.



"Buradan baslayalim"

Galatasaray Sportif AS Baskan Vekili Erden Timur’un "Temiz bir lig için ilk imzayi biz atalim. Herkes incelensin" seklindeki açiklamasini hatirlatilmasina Boztepe, "Bizim zaten haykirislarimizin hepsi Galatasaray maçindaydi. O zaman çikilsin açiklama yapilsin, ’Kazandigimiz penalti, penalti degildi. Attigim gol ofsaytti’ denilsin. Temizlige baslayacaksak buradan baslayalim. Lehimize olan kararlarda sessiz kalip da aleyhimize olan kararlarda ortaya çikarsak bu lig düzelmez. Kendi lehimize de böyle kararlar istemiyoruz" ifadelerini kullanildi.

"Dogru karar olur"

Abdulkadir Bitigen’in hakemligi birakmasi gerektigi yönünde yorumlarin oldugunun hatirlatilmasi üzerine Boztepe, "Çok dogru bir karar olur. Video kayitlarini hepimiz izledik. ’O anki psikolojim ne dedi, onu bilmiyorum. Oyuncularin tepkisine baktim’ gibi cümleleri profesyonel hakemlerin kurmasi söz konusu bile olamaz. Çok talihsiz konusmalar. Düdügünü asmasi gereken çok ciddi sayida hakem var. Bence assinlar ve bu isi düzgün yapacak insanlar gelsin" ifadelerine yer verdi.

"Yalniz birakildik"

Antalyaspor-Trabzonspor maçinda attigi golün ardindan yaptigi hareket nedeniyle kadro disi birakilarak ülkesine dönen Israilli futbolcu Jehezkel konusunda tamamen yalniz birakildiklarini ifade eden Boztepe, "Antalyaspor ailesi olarak bu krizi yönetmeye çalisiyoruz. Bundan sonraki süreçlerde devletimizden, TFF’den aldigimiz dogru kararla ilgili destek bekliyoruz" diye konustu.

Ankaragücü’nü evlerinde yenip Besiktas galibiyeti ile yakaladiklari havayi sürdürmek istediklerini belirten Boztepe, transfer kisitlamalarinin ise sürdügünü, toplamda 1 milyon Euro civarinda borçlarini ödemeleri durumunda kisitlamanin kalkacagini ifade etti.



"Hedef ilk 5-6

Boztepe, bütün maçlardan puan ve puanlar alarak ligi ilk 5 ya da 6 içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, "Su andan itibaren bütün oynayacagimiz müsabakalar zaten kendi rakiplerimiz. Her rakibin üzerinde puan almayi hedefliyoruz. Ligi ilk 5-6 içinde bitiririz diye düsünüyorum. Hakemler müsaade ederse bunu da açiklamadan geçmeyelim" dedi.

Fenerbahçe’nin sampiyonluga oynayan bir kulüp oldugunu vurgulayan Boztepe, ligden çekilme düsüncesinin dogru oldugunu düsünmedigini ifade etti.

Alkan Evren ise, "Ankaragücü maçinda istedigimiz hedefler dogrultusunda 3 puan alacagimizi düsünüyoruz. Bundan sonra rakiplerimizle oynayacagimiz maçlar var. Hepsinden puan ve puanlar alabiliriz. Bu da bizi ligde üst siralara çikaracaktir" diye konustu.

Kaynak: İHA