Trabzonspor'da Duje Caleta-Car Ve John Lundstram Iddiasi

Trabzonspor’un, Ingiliz ekibi Southampton’da oynayan Hirvat stoper Duje Caleta-Car ve Iskoç takimi Rangres ile sezon sonu sözlesmesi bitecek olan orta saha oyuncusu John Lundstram için temaslarini hizlandirdigi iddia edildi.

Gelecek sezonun transfer çalismalarini sürdüren ve bazi oyuncularla anlasma asamasina gelen Trabzonspor, Ingiltere’de Southampton’da oynayan defans oyuncusu Duje Caleta-Car ve Iskoç takimi Rangers ile sezon sonu sözlesmesi bitecek olan orta saha oyuncusu John Lundstram için çalismalarini sürdürüyor.

Southampton’un Premier Lig’de küme düsmesi ve küçülmeye gitmesi üzerine sezon basinda Fransa’nin Olimpik Lyon takimina kiralik olarak transfer olan Duje Caleta-Car’i bordo-mavili kulüp de istemisti. Oyuncunun sezon sonunda Ingiltere’ye dönmesi halinde Trabzonspor, Southampton kulübüyle görüsmelerine hizlandiracak. Karadeniz ekibi, sezon basinda Ingiltere’nin Southampton takimindan Orsiç ve Onuachu’yu transfer etmisti. Ingiliz kulübü ile iliskilerini iyi seviyede tutan Trabzonspor, Ingiliz kulübü ile 2026 yilina kadar sözlesmesi bulunan Hirvat stoperi bu kez Trabzon’a getirmeyi hedefliyor.

Rangers ile sicak temas

Trabzonspor, Iskoç ekibi Rangers’ta forma giyen Borna Barisic’in ardindan ayni takimda oynayan ön libero, merkez orta saha oyuncusu John Lundstram için de temasini sürdürüyor. Mayis 2024’te Iskoç takimiyla sözlesmesi sona erecek olan Ingiliz oyuncu için anlasma zemini arayan bordo-mavililer, 30 yasindaki futbolcuyu, Ingiltere disina çikarmak için ikna etmeye çalisiyor.

Chaves’in forvetine yakin markaj

Trabzonspor’da kiralik olarak forma giyen Niferyali futbolcu Paul Onuachu’nun gelecegi sezon sonu netlik kazanacak. Forvet konusunda isi siki tutan ve geçtigimiz sezonlar yasanan sikintilari tekrar yasamak istemeyen bordo-mavili kulüp, Portekiz ekiplerinden Chaves formasi giyen Hector Hernandez’i yakin takibe aldi. Sözlesmesi 30 Haziran 2024’te sona erecek olan golcü oyuncu, bu sezon forma giydigi 25 maçta, 13 gole imza atarak iyi bir sezon geçirdi. Ispanyol futbolcu, forvet, sag kanat ve sol kanatta da oynayabiliyor.

Kamp dönemine kadar oyuncularin hazir olmasi hedefleniyor

Yeni sezon öncesi transfer çalismalarini sezonun sona ermesiyle tamamlamak isteyen Trabzonspor, sözlesmeleri 2024 yilinda sona erecek oyunculara agirlik vermis durumda. Tecrübeli ve genç isimlerle birlikte hazirlik dönemine girmeyi hedefleyen Karadeniz ekibi, bu dogrultuda sezon sonu Olimpiakos ile sözlesmeleri bitecek olan Mady Camara, Georgios Masouras, yine sezon sonu Besiktas ile sözlesmesi bitecek olan Salih Uçan’in, Karadeniz ekibiyle isimleri aniliyor. Orsic’in dönmesiyle birlikte ortaya koyacagi performans ise ön bölge transferinde etkili olacak.

Kaynak: İHA