Mertens Açiklamasi '1 Yil Daha Futbola Devam Edecegim'

Galatasaray’in tecrübeli orta saha oyuncusu Dries Mertens, Antalya kampinda yaptigi açiklamada, "Bir agrim, sakatligim da yok. Burada olabilir, baska yerde olabilir ama 1 sene daha futbola devam edecegim gibi duruyor" dedi.

Antalya’nin Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelde kamp yapan Galatasaray’da Belçikali oyuncu Dries Mertens, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin, "Gösterdigin performansla takdir topluyorsun ama merak edilen tek sey Mertens seneye burada kalacak mi? Gelecek plani nedir?" seklindeki soruya, "Son haftalarda bunu çok siklikla düsünüyorum. Kesin karari veremedim. Sanirim 1 sene daha devam edecegim. Keyif aldigim bir meslek ve sürekli de oynuyorum. Bir agrim, sakatligim da yok. Neden olmasin. Burada olabilir. Baska yerde olabilir ama 1 sene daha futbola devam edecegim gibi duruyor" cevabini verdi.

Geçen yila oranla bu sezon daha fazla süre bulmasiyla ilgili konunun teknik direktöre sorulmasi gerektigini aktaran Mertens, takimin sürekli birlikte oynadigi zaman daha iyi performans ortaya koydugunu söyledi.



"Devam edebilirim"

Sampiyonlar Ligi’nde de iyi sonuçlar elde ettiklerini düsündügünü dile getiren Mertens, "Oturmus, birbiriyle oynayan bir takim vardi. Kendi açimdan baktigim zaman da devam edebilecegimi, iyi performans gösterdigimi düsünüyorum" diye konustu.



"Fenerbahçe’nin iyi durumda olmasindan memnunum"

"Fenerbahçe ile girilen sampiyonluk yarisini nasil buluyorsun?" sorusuna deneyimli oyuncu, "Onlarin da iyi durumda olmasindan çok mutluyum. Onlar da sezon basinda çok fazla ve iyi transfer yapti. Iyi maçlar çikarttilar. Bizim gibi rakiplere korku veriyorlar. Bizim gibi çok fazla gol atiyorlar. Iyi bir savunma yapiyorlar. Biz de ayni sekilde iyi savunma yapiyor ve maçlari sonuna kadar birakmiyoruz. Sonuna kadar devam ediyoruz" cevabini verdi.

"Sneijder"

Gazetecinin, "Siz teknik direktör olsaydiniz Mertens’i mi Sneijder’i mi Galatasaray’in ilk 11’inde oynatirdiniz?" seklindeki soruya Mertens’in cevabi, "Sneijder derdim. Buraya geldiginde 30 yasindaydi. Ben 30’da hala Serie A’da oynuyordum. Buraya geldiginde Sneijder fit durumdaydi" cevabini verdi.

Mertens, daha gazetecilere poz verdi ve antrenmana katildi.

Kaynak: İHA