ETÜ'lü Ögrenciler Dünya Finalinde

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ögrencileri Huawei ve UNESCO Küresel Egitim Koalisyonu is birligiyle düzenlenen Huawei ICT Innovation 2023-2024 Avrupa Finali’nde mutlu sona ulasti.

ETÜ Bilgisayar Mühendisligi Bölümü akademisyenlerinden Dr. Ögr. Üyesi Merve Yildirim’in danismanligini yaptigi ve Türkiye Finalinde derece elde ederek Huawei ICT Practice yarismasinin Avrupa Finali’nde yarismaya hak kazanan ögrencilerimiz Mehmet Emin Bastem ve Kadirhan Özdemir’in bulundugu “Computing” ekibi tüm rakiplerini geride birakarak Avrupa birincisi oldu.

Inovasyon alaninda ise Kübra Keskin, Ilayda Ayvaz ve Meryem Yazici’nin yer aldigi "ETUAIgronomists" Takimi Yunanistan ve Ispanya’dan katilan rakiplerini geride birakarak ikinciligin sahibi oldu.

Elde ettigi sonuçla ülkemizi ve ETÜ’yü Çin’de düzenlenecek olan Dünya Finalinde temsil edecek ögrenciler ödüllerini 24 Nisan’da Istanbul’da düzenlenecek törende Gençlik ve Spor Bakani Muharrem Kasapoglu’nun elinden alacak.

Konuya iliskin degerlendirmede bulunan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Avrupa Finalinde yarisan ögrencileri tebrik ederek: “Teknoloji devi Huawei’nin düzenledigi yarismada üniversitemizi temsil eden ögrencilerimizi gönülden kutluyorum. Bu süreçte ögrencilerimiz yalnizca rakipleriyle degil, stres ve heyecan ile de mücadele ederek oldukça güzel sonuçlar elde etti. Sirada dünya finali var. Ögrencilerimiz Mehmet ve Kadirhan’in Çin’de düzenlenecek olan Dünya Finalinde ETÜ’yü ve ülkemizi en iyi sekilde temsil edecegine hiç süphemiz yok. Kendilerine simdiden basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA