En Dayanikli Atlar 120 Kilometrelik Parkurda Yaristi

Türkiye Atli Dayaniklilik Sampiyonasi Gebze’de yapildi. Atlarin toplam 120 kilometrelik parkurda kostugu sampiyona heyecanli anlara sahne oldu.

Türkiye Binicilik Federasyonu’nun Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde düzenledigi Türkiye Atli Dayaniklilik Sampiyonasi, Gebze Atli Spor Kulübü Atli Dayaniklilik yerleskesi Istanbul Park Orman’da gerçeklestirildi.

Heyecanli ve bir o kadar da performansa dayali çekismeli geçen sampiyonaya 22 kulüpten 65 at ve sporcu katildi.

Her yil daha fazla organizasyonla çita ve basarilarini katlayarak büyüttüklerini belirten Gebze Atli Spor Kulübü Baskani Halit Ipek, "Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tahir Büyükakin olmak üzere, Türkiye Binicilik Federasyonu Baskanimiz Hasan Engin Tuncer, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Baskani Murat Aydin ve Gençlik ve Spor Daire Baskani Ali Yesildal, katilim saglayan ve katkilarda bulunan hakem ve veteriner hekim heyetine, sporcu ve atlarimiza tesekkür ediyorum" dedi.



Dereceye giren sporculara ödül

Açik ve günesli bir havada gerçeklesen yarismalarda Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, tüm sporcu ve katilimcilarin için her türlü destek saglarken, yaris güzergah zeminin yumusak olmasi sporcu ve atlarin çok keyifli bir yaris çikarmalarini da sagladi. Renkli görüntülerin sahne oldugu yarismalarda dereceye girenlerin ödüllendirildigi 2 gün süren yarislarda atlar, toplam 120 kilometrelik parkurda kostu. Her 40 kilometreden sonra veteriner hekim kontrolüne giren atlar, saglik durumlarinin elvermesi durumunda yarisa devam edebildi. Yarislar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafindan takdim edildi.

Kaynak: İHA