Torku Sekersporlu Emine Seçkin Paris 2024'De

Torku Sekerspor’un Para Badminton sporcusu Emine Seçkin, Paris’te yapilacak olan 2024 Paralimpik Oyunlari’na katilmayi garantiledi.

Türkiye’yi 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari’nda ilk kez temsil ederek tarihi bir basari elde eden Torku Sekerspor Kulübü sporcusu Emine Seçkin, 2024 Paris Paralimpik Oyunlari’na da katilmaya hak kazandi. Bedensel Engelliler Badminton bransinda tekerlekli sandalyede Türkiye’yi basaridan basariya götüren Emine Seçkin, dünya siralamasinda 47 sporcu içerisinde 49 bin 228 puanla dünya üçüncülügünü elde ederek Paris Olimpiyatlari’na Nisan ayinda açiklanacak resmi sonuçlardan önce ismini yazdirdi.

“Torku’nun destegiyle olimpiyata katilma ipini gögüsledim”

15 yildir Para Badminton bransi ile ilgilendigini ve çok büyük zorluklar çekerek bu basarilari elde ettigini ifade eden milli sporcu Emine Seçkin, “Ülkemin basarisi için çok büyük fedakarliklar yaptim, yapmaya da devam edecegim. Çok güçlü rakiplerle mücadele ederek bir yildir süren Paralimpik oyunlara puan veren turnuvalardan aldigim puanlarla yarisi üçüncü olarak tamamlamak beni ve ailemi çok mutlu etti. Yeri geldi ailemden günlerce uzak kaldim, yeri geldi büyük sorunlarla mücadele ettim, yeri geldi dönem dönem spordan kopma noktasina kadar geldim ama yilmadim basta ailem olmak üzere antrenörüm ve kulübüm Torku Sekerspor’un büyük destekleriyle olimpiyata katilma ipini gögüsledim. Insallah bu kez Paralimpik Oyunlardan madalya ile dönecegim. Bunun için çok siki çalismaya devam edecegim” dedi.



“Birçok sporcuya ilham verecek”

Torku Sekerspor Kulüp Baskani Ahmet Bozdam, büyük basarilar elde eden Emine Seçkin’in mücadelesi ile örnek bir sporcu oldugunu, birçok sporcuya ilham verecek bir mücadele sergiledigini söyleyerek, “Emine Seçkin ile 15 yildir turnuva turnuva, ülke ülke basari basamaklarini çikarak hakli bir sonuca ulastik. Gerek antrenman gerekse müsabakalarda sergiledigi büyük azim ve mücadele ile ikinci kez ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecektir. Insallah bayragimizi da göndere çektirerek Istiklal Marsimizi gururla okutacagina inaniyorum” seklinde konustu.



“Geriden gelen sporculara örnek olmustur”

Torku Sekerspor Onursal Baskani Ramazan Erkoyuncu da gösterdigi üstün gayret ve basarilarindan dolayi Seçkin’i tebrik etti. Baskan Erkoyuncu, kulüp olarak genç sporculari destekleyerek, basarili sporcular çikarmak için sistemli ve planli bir sekilde spor faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek, “Amatör branslarla basarili sporculari milli takimlara kazandirmak için çalisiyoruz. Emine kardesimiz kulübümüze geldigi günden bu yana hem kulübümüze hem de ülkemize birçok madalya kazandirmistir. Sporcumuz Emine Seçkin olimpiyat vizesini alarak, geriden gelecek sporcularimiza örnek olmustur. Sporcumuzu ve tüm milli takimimizi tebrik ediyor basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA