Thomas Meunier Açiklamasi '25 Yildir Bu Sanati Icra Ediyorum'

Trabzonspor’un Belçikali oyuncusu Thomas Meunier, futbolu sanat gibi gördügünü belirterek, "25 yildir bu sanati icra ediyorum" dedi.

Trabzonspor’un ara transfer döneminde Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund’dan kadrosunu kattigi Belçikali sag bek oyuncusu bordo-mavili kulübün dergisine röportaj verdi. Ocak ayinda birkaç transfer teklifi aldigini belirten Meunier, "Ben de bunlari kulübüme sundum. Maalesef kulüp tüm teklifleri reddetti. Benim için de ilginç bir durumdu çünkü o an Dortmund’da 4 sag bek vardi. Ama günün sonunda ayrilmami istemediler. Ancak 10 gün sonra bu kez kulüpten ayrilabilecegimi söylediler. Transfer döneminin kapanmasina birkaç gün kalmisti. Açikçasi kulübün yaptigi çok adil bir durum degildi. Ama ben hep saygili olup hiçbir sey söylemedim. Ve bir kulüp bulmak zorundaydim. Çünkü planim mümkün olan en fazla sürede sahada olmak ve Belçika Milli Takimi ile Avrupa Sampiyonasi’na katilma hayalini canli tutmakti. Plan; her maçta oynamak, saglikli kalabilmek, kazanmak, ritim tutturmak, çünkü bu da sürecin bir parçasi. Ve yine etrafimda pozitif bir atmosfer ve enerji bulunmasini saglamak da hedeflerim arasindaydi. Trabzonspor da dogru zamanda geldi ve o anda benim için hem en iyi firsat ve en iyi çözümdü. Dogrusunu söylemek gerekirse de hiç pismanlik duymadim. Harika bir oyuncu grubumuz var. Dogru mantalite dogru disiplin. Takimla daha ileriye dogru yol alabilmek için sabirsizlaniyorum" dedi.



"Eski tarzda ama modern yeteneklere sahibim"

Meunier, sahada eski usul tarzda ama modern yeteneklere sahip bir oyuncu oldugunu vurgulayarak, "Asla pes etmem. Her maçta 12-13 kilometre civarinda kosarim. Hep takimi düsünürüm. Kendimden çok fedakarlik yaparim çünkü bazen biraz daha fazlasini yapmaya, kisisel bir bakis açisiyla maçi degerlendirmeye çalisirim. Ama önceligim hep takim arkadaslarimin, pozisyonlarinin disina çikmis olanlarin açiklarini kapatmaktir. Gerçek bir takim oyuncusuyum" ifadelerini kullandi.

Trabzonspor ile 18 aylik sözlesmesi bulundugunu belirten Belçikali oyuncu, "En az Haziran 2025’e kadar Trabzon’da olacagim. Bu benim için artik uzun dönem demek çünkü 22 yasinda degilim. Eylül ayinda 33 olacagim. Sona baslangiçtan daha yakinim. Bu tarz bir tecrübenin de tadini çikarmaliyim. Açik görüslü birisiyim, Belçika’da, Fransa’da, Almanya’da oynadim. Yeni mücadeleler taniyabilmek benim isteklerimden biriydi. Sonrasinda da Türkiye’ye gelme imkanim olustu. Bu, Ispanya, Italya, Rusya ya da herhangi bir yer de olabilirdi. Ama burada, Trabzon’da dogru karari aldigimi düsünüyorum. Çünkü tesisleri gördügümde, teknik ekibi gördügümde, kulübün etrafindaki ve kulübün içindeki insanlari gördügümde çogu seyin mükemmele yakin oldugunu görüyorum" seklinde konustu.



"Futbolu bir sanat gibi görüyorum"

Istikrardan yana bir oyuncu oldugunu belirten Meunier, "Oynadigim her kulüpte kontratimin sonuna kadar devam ettim. Ben hep uzun dönemde düsünülen, kullanilan bir kisi oldum. Planim da bu. Eger burada 2-3-4 yil kalacaksam her sey istedigim gibi olmali. Su an içinde oldugum ortam da tam böyle bir ortam" açiklamasini yapti.

Muhasebe egitimi aldigini ancak daha sonra sanat üzerine okumayi tercih ettigini belirten Thomas Meunier, "Sahada yeteneklerimin oldugumu biliyordum çünkü topla oynamak, hareketler, Ronaldinho ve o tarzdaki, onlarla büyüdügüm Brezilyali oyuncular gibi yetenekler sergilemek benim için bir zevk. Sinifta da kendimi çizim yaparken, resim yaparken bulmustum. Yetenek ve orijinallikle ilgili bir konuydu. Bir özgürlük gibiydi, biraz da sahadaki özgürlük gibi. Fikrini kullanip onu kagida dökebilmek ya da bir tuvale. 3 yillik bir sanat okuma imkanim vardi ve hala da çok ilgiliyim" dedi.

Meunier, futbola ilk basladiginda bir dönem çalismak zorunda kaldigini ve bir fabrikaya da girdigini belirterek, "Benim için en iyisi futbol çünkü ben futbolu bir sanat gibi görüyorum. Yapabildigim en iyi sanat tabii ki futbol. 25 yildir bu sanati icra ediyorum. Dogrusunu söylemek gerekirse çizim yapmayi, grafitiler çizmeyi seviyorum. Bazen de masanin basina çocuklarimla geçiyorum ve ben çizmeye baslayinca onlar da aynisini yapiyorlar. Sanat ayni zamanda baskalarina aktarabileceginiz de bir sey" diye konustu

"Yerde bilerek yatan oyuncuya çok sinirlenirim"

Sahada bilerek kendini yere atan oyunculara çok sinirlendigini belirten 32 yasindaki futbolcu, "Bunu kabul edemiyorum. Çünkü sanki biri ayaginizi kirmisçasina aglayip, sonra hiçbir sey olmamis gibi ayaga kalkip devam edemezsiniz. Bu hile yapmaya girer. Bu hakemlerle, rakiple, takim arkadaslarinizla oynamaya, aldatmaya girer. Bu tarz davranislari sevmiyorum. Bazen o oyuncuyu tutup ayaga kaldirmak istiyorum. Ama bu durumda kart görecegim için kendimi tutuyorum. Ben adil oyunu seviyorum. Iyi bir agresiflik, iyi bir müdahale, bu tarz durumlarda her sey mümkün. Futbol bir temas sporu. Bazen fiziki, agresif olmak zorunda, ama bu terim olumlu açisindan degerlendirilmeli. Hilecileri sevmiyorum. Her zaman da böyle oldu" ifadelerini kullandi.

Belçikali oyuncunun ilk on biri

Belçikali oyuncu, ’Antrenör olman halinde birlikte oynadigin en iyi oyunculardan nasil bir 11 kurardin?’ sorusuna ise "Öncelikle asla bir antrenör olmayacagim. Eger en iyi ilk 11’imi vermem gerekirse, zor bir soru. Çok fazla oyuncuyla birlikte oynadim çünkü. Söyle bir 11 olabilir yine de, Courtois, Meunier, Thiago Silva, Vermaelen, Eren Elmali, Motta, Bellingham, Neymar, Hazard, Mbappe, Haaland”

Kaynak: İHA